Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Standard Bots'tan 200 Milyon Dolarlık Dev Yatırım ve Üretim Hamlesi!

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • art_138_765cbfe55dfa8c95a44c55af8a1b84ae.jpg

Yapay zeka destekli endüstriyel robot üreticisi Standard Bots, adeta bir roket hızıyla büyüyor! Şirket, mevcut yatırımcıları ve robotik yatırım fonu RoboStrategy liderliğindeki C Serisi finansman turunda tam 200 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar dolara çıkardı. Bu devasa sermaye enjeksiyonuyla birlikte, New York'taki üretim tesislerini de genişletme kararı aldı.

─────────────────────────

🏭 Amerikan Üretimi Robotlar Yükselişte​

Standard Bots'un bu hamlesinin ardında büyük bir hedef yatıyor: Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Fortune 100 şirketlerinden küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) kadar geniş bir yelpazede, Amerikan yapımı robotları yaygınlaştırmak. Bu sayede, ABD sanayisinin rekabet gücünü artırmayı ve yerel üretimi desteklemeyi amaçlıyorlar.

💡 Yapay Zeka Destekli Robotlar Her Yerde​

Şirket, halihazırda petrol ve gaz, otomotiv, havacılık ve veri merkezleri gibi çeşitli sektörlerde yüzlerce firmaya yapay zeka tabanlı endüstriyel robotlar tedarik etmiş durumda. Bu robotlar, küçük işletmelerden büyük üreticilere kadar geniş bir müşteri kitlesine hizmet veriyor.

📈 Üretim Kapasitesi ve Pazar Payı Hedefleri​

Standard Bots, Glen Cove, New York'taki tesisini 70.000 metrekareye çıkararak dikey entegre üretim sürecini ölçeklendirmeyi hedefliyor. Şirket, artan talebi karşılamak ve önümüzdeki yıl itibarıyla ABD'deki yeni endüstriyel robot kurulumlarının %10'unu gerçekleştirmek gibi iddialı bir hedef belirledi.

🗣️ CEO'dan Vizyoner Açıklamalar​

Standard Bots Kurucu Ortağı, CEO'su ve Baş Mühendisi Evan Beard, yapay zeka tabanlı robotların 21. yüzyılın vazgeçilmez aracı olduğunu vurguluyor. Beard, "Yapay zeka, endüstriyel robotların tam otonomi ile 100 kat daha fazla görevi yerine getirmesini sağlayacak. Robotunuza nasıl yapılacağını gösteriyorsunuz ve o da gösterim yoluyla öğreniyor," diyerek teknolojinin potansiyeline dikkat çekiyor. Ayrıca, Standard Bots'un bu alandaki en entegre ve yerel üretim süreçlerine sahip olduğunu ve yeni sermayenin bu süreci hızlandıracağını belirtiyor.

⚙️ Kodsuz Robotlar ve Maliyet Avantajı​

Standard Bots, programlama için kod gerektirmeyen yapay zeka tabanlı robot kolları ve endüstriyel insansı robotlar üretiyor. Bu sayede, işleme, kaynak, paletleme, taşlama, sabitleme, dağıtım, montaj ve denetim gibi çeşitli uygulamalarda hızlı kurulum ve kolay bakım sağlıyorlar. Şirket, bu yaklaşımın geleneksel üreticilere göre %20-30 daha düşük bir fiyat noktası sunduğunu iddia ediyor. Gelecek yıl itibarıyla neredeyse tüm üretimi Amerika içinde yapmayı hedefliyorlar.

🏛️ Ulusal Robotik Stratejisine Katkı​

Standard Bots, Ulusal Robotik Stratejisi konusunda Kongre'ye danışmanlık da yapıyor. Ortak Ekonomik Komite ve Araştırma ve Teknoloji Alt Komitesi'ne sunulan tavsiyeler arasında, Amerikan üreticilerine robotik yatırımları için mali destek sağlanması ve Çin yapımı endüstriyel robotların ve robotik bileşenlerinin yasaklanması gibi önemli politika önerileri bulunuyor.

📊 Sektördeki Diğer Gelişmeler​

• []Robotik Geliştiriciler, Performansı Artırmak İçin Yapay Zeka Yazılımlarına Odaklanıyor

[
      ]Siemens ve Jabil, ABD'de Üretim Tesisi Kurma Planlarını Açıkladı
    • Nvidia ve Schneider Electric, Agentic Yapay Zeka Platformunu Başlattı

Standard Bots'un bu devasa yatırımı ve üretim genişlemesi, sadece şirketin değil, tüm Amerikan sanayisinin geleceği için önemli bir dönüm noktası olabilir. Yapay zeka destekli robotların yaygınlaşması, üretim süreçlerini kökten değiştirerek verimliliği artıracak ve yeni iş alanları yaratacaktır.

Geri