Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 SYSPRO'dan Üretim Sektörüne Özel Yapay Zeka Hamlesi: Torque AI!

Elif Özaksu

Kurumsal
Industry Valley
  • Altanlar
  • art_522_a0cdd5689177d0946cfd4f1fe75bde45.jpg

🛠️ Üretim Sahasında Devrim: SYSPRO Torque AI​

SYSPRO, üretim sektörüne özel geliştirdiği yeni yapay zeka platformu SYSPRO Torque'u tanıttı. Bu endüstriyel yapay zeka, üretim sahasındaki karmaşık kararları otomatikleştirirken, şeffaflık ve operatör kontrolünü ön planda tutuyor.

🔍 Şeffaflık ve Güvenilirlik Ön Planda​

Torque, operasyonel sorunları tespit edip çözüm önerileri sunmanın yanı sıra, onaylanan eylemleri mevcut üretim sistemleri genelinde otomatik olarak uygulayabiliyor. "Cam Ev" prensibiyle tasarlanan platform, her otomatik eylemin şeffaf, tam olarak kaydedilmiş ve açıklanabilir olmasını sağlıyor. Operatörler, bir kararı etkileyen iş kurallarını ve veri kaynaklarını kolayca takip edebiliyor. Bu sayede, "kara kutu" yapay zeka araçlarının riskleri ortadan kalkıyor ve denetimler için katı bir gerekçelendirme zinciri sunuluyor.

🔗 Entegrasyon ve Kullanım Kolaylığı​

Yaklaşık elli yıllık üretim bilgisi üzerine inşa edilen Torque, herhangi bir ERP sistemine, eski SCADA, MES ve depo yönetim sistemlerine yerel olarak bağlanabiliyor. Bu sayede özel ara yazılımlara olan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Platformun kodsuz arayüzü, operasyon ekiplerinin iş akışlarını basit bir dille tanımlamasına olanak tanıyor. Böylece teknik olmayan personel bile hızla yapay zeka ajanları oluşturup devreye alabiliyor.

💰 Değer Odaklı Fiyatlandırma​

Torque, her iş akışı için önceden maliyet tahminleri sunarak ölçülebilir değer sağlıyor. Kullanım tabanlı, deterministik bir fiyatlandırma modeliyle çalışan platform, otomatik ajanların yatırım getirisini kanıtlamasıyla ölçekleniyor.

💡 Üretimdeki Yapay Zeka Güvenini Artırma​

Üretim sektörü, güven ve güvenilirlik endişeleri nedeniyle otonom yapay zekayı doğrudan üretim sahasında kullanma konusunda çekingen davranmıştır. Yanlış bir otomatik karar, envanter tahmini, tedarik zinciri lojistiği, planlama ve maliyetlendirme gibi alanlarda ciddi zincirleme hatalara yol açabilir. Torque gibi platformlar, açıklanabilir yapay zeka ve deterministik kural yürütmeyi önceliklendirerek, orta ölçekli üretimde veri yönetimi ve operasyonel güvenlik ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca, üretim yöneticileri gibi alan uzmanlarının, veri bilimciler yerine doğal dil kullanarak yapay zeka ajanları oluşturmasına olanak tanıyarak, gelişmiş makine öğrenimi yetenekleri ile günlük üretim sahası gerçekleri arasındaki boşluğu dolduruyor.

Geri