- Konu Yazar
Merhaba,
Talaşlı imalat yapan firmalarda iş emri, operasyon takibi, tezgâh durumu, parça revizyonu, kalite kontrol, bakım, stok ve termin görünürlüğü üzerine sahada kullanılan yerli bir sistemimiz var.
Erkindustry çatısı altında geliştirdiğimiz Getsflow, özellikle üretim yapan firmalar için hazırlanmış bir üretim ve operasyon takip platformu. Talaşlı imalat tarafında da aktif kullanılan bir yapımız ve gerçek kullanıcı geri bildirimlerimiz var.
Odaklandığımız alan özellikle CNC torna, freze, dik işleme, taşlama, EDM gibi operasyonların olduğu atölyeler.
Bizim iddiamız şu:
Klasik ve ağır ERP sistemlerine göre daha esnek, daha hızlı uyarlanabilir ve sahada kullanımı daha kolay bir yapı sunuyoruz. Sadece masa başı raporlama değil; operatörün, planlamanın, kalite ekibinin ve yönetimin aynı üretim akışını görebildiği pratik bir sistem.
Sahada sık gördüğümüz temel problemler şunlar:
Talaşlı imalat yapan firmalarda bu süreçler şu anda sizce en pratik nasıl yönetiliyor?
Excel, kâğıt iş emri, ERP, MES, WhatsApp veya özel yazılım kullanan firmalarda en büyük sıkıntı nerede çıkıyor?
Özellikle şu başlıklarda saha görüşü almak isterim:
Bu süreçleri yöneten, kullanan veya benzer sistemler denemiş olanların yorumlarını duymak isterim.
Sizce talaşlı imalat için iyi bir üretim takip sistemi kesinlikle neleri yapmalı, neleri ise gereksiz karmaşıklık olarak dışarıda bırakmalı?
Talaşlı imalat yapan firmalarda iş emri, operasyon takibi, tezgâh durumu, parça revizyonu, kalite kontrol, bakım, stok ve termin görünürlüğü üzerine sahada kullanılan yerli bir sistemimiz var.
Erkindustry çatısı altında geliştirdiğimiz Getsflow, özellikle üretim yapan firmalar için hazırlanmış bir üretim ve operasyon takip platformu. Talaşlı imalat tarafında da aktif kullanılan bir yapımız ve gerçek kullanıcı geri bildirimlerimiz var.
Odaklandığımız alan özellikle CNC torna, freze, dik işleme, taşlama, EDM gibi operasyonların olduğu atölyeler.
Bizim iddiamız şu:
Klasik ve ağır ERP sistemlerine göre daha esnek, daha hızlı uyarlanabilir ve sahada kullanımı daha kolay bir yapı sunuyoruz. Sadece masa başı raporlama değil; operatörün, planlamanın, kalite ekibinin ve yönetimin aynı üretim akışını görebildiği pratik bir sistem.
Sahada sık gördüğümüz temel problemler şunlar:
- İş emrinin hangi operasyonda olduğunun net görülememesi
- Tezgâhın çalışıyor mu, bekliyor mu, arızada mı olduğunun anlık takip edilememesi
- Parça revizyonlarının Excel, WhatsApp, klasör veya kâğıt iş emirlerinde dağınık kalması
- Kalite kontrol kayıtlarının üretim süreciyle bağlantılı tutulamaması
- Hurda, yeniden işlem ve duruş nedenlerinin sonradan net analiz edilememesi
- Bakım, stok, satın alma ve fason süreçlerinin üretimden kopuk ilerlemesi
- Yönetimin aktif işleri, geciken operasyonları ve termin risklerini tek ekrandan görememesi
- Tekliften iş emrine, iş emrinden üretime, üretimden kalite ve sevkiyata kadar tek akış
- Tezgâh, operatör, operasyon ve parça bazlı takip
- Set-up süresi ile çevrim süresini ayrı ayrı izleme
- Çoklu tezgâha iş dağıtımı
- Kalite kontrol, hurda nedeni ve duruş nedeni kayıtları
- Bakım planlama, stok, satın alma ve fason süreçlerinin aynı yapıya bağlanması
- Operatör için sade tablet ekranı
- Yönetim için canlı üretim paneli
- Uygun tezgâhlarda IoT / MTConnect / OPC-UA gibi bağlantılarla otomatik veri alma altyapısı
Talaşlı imalat yapan firmalarda bu süreçler şu anda sizce en pratik nasıl yönetiliyor?
Excel, kâğıt iş emri, ERP, MES, WhatsApp veya özel yazılım kullanan firmalarda en büyük sıkıntı nerede çıkıyor?
Özellikle şu başlıklarda saha görüşü almak isterim:
- İş emri ve operasyon takibi
- Parça revizyon yönetimi
- Tezgâh/operatör bazlı üretim görünürlüğü
- Kalite kontrol ve hurda kayıtları
- Duruş nedeni ve bakım takibi
- Termin gecikmelerini erken fark etme
- Operatörlerin sistemi gerçekten kullanması
Bu süreçleri yöneten, kullanan veya benzer sistemler denemiş olanların yorumlarını duymak isterim.
Sizce talaşlı imalat için iyi bir üretim takip sistemi kesinlikle neleri yapmalı, neleri ise gereksiz karmaşıklık olarak dışarıda bırakmalı?