Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🍫 Tatlı Bir Yapay Zeka Entegrasyonu: Hershey ve KDP, Augmentir ile Çalışanlarını Güçlendiriyor! 🚀

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_257_94965dc961f7841eed53f7611b4b39a8.jpg

Yapay Zeka ve Üretim Sektörü: Yeni Bir Dönem Başlıyor​

Üretim dünyası, yapay zeka (YZ) teknolojilerini giderek daha fazla benimsiyor. Özellikle fiziksel YZ ve ajans tabanlı YZ sistemleri, fabrika operasyonlarında vazgeçilmez hale geliyor. Ancak bu sanal asistanların entegrasyonu, bazı şirketler için zorlu bir süreç olabiliyor.

Hershey ve Keurig Dr Pepper'dan Örnek Uygulamalar​

Şekerleme devi Hershey ve içecek devi Keurig Dr Pepper (KDP), bu alanda öncü adımlar atan firmalardan. Her iki şirket de, çalışan odaklı bir YZ platformu olan Augmentir'i kullanarak iş gücü dönüşümünü hedefliyor.

Augmentir'in "Augie" Platformu: İnsan Odaklı Yaklaşım​

Philadelphia merkezli Augmentir'in geliştirdiği "Augie" platformu, ekipman ve makinelerin dijital dönüşümüne odaklanırken, insan faktörünü de merkeze alıyor. Augmentir Pazarlama Direktörü Chris Kuntz, "Amacımız, insanların işlerini daha iyi yapmalarını sağlayan bir platform oluşturmak" diyor. Platform, çalışanların performans verilerini toplayarak, onlara akıllı rehberlik ve destek sunuyor.

KDP'nin Barkod Sorununa Akıllı Çözüm​

Keurig Dr Pepper, Augmentir platformunu ürün değişim süreçlerinde karşılaştığı barkod sorunlarını çözmek için kullandı. Farklı ürünler arasında geçiş yaparken, alüminyum kutulardaki barkodların okunması ve doğru sıvıyla eşleştirilmesi kritik bir konuydu. İnsan hatası nedeniyle yaşanan ürün geri çağırmaları, bu süreci daha da önemli hale getiriyordu. KDP, Augie ile yaptığı pilot çalışmada, kutuların fotoğraflarını çekerek optik karakter tanıma (OCR) ile barkodları doğruladı ve insan hatalarını minimize etti.

Hershey'de Çok Yönlü Kullanım Alanları​

Hershey ise Augmentir platformunu daha geniş bir yelpazede kullanıyor:

art_257_8fd549497836dd8878359a8a6f19602b.jpg

• []Düzeltici Eylem Önerileri: Fabrika katındaki sorunlar için düzeltici eylem önerileri sunuyor.

[
      ]Kalite ve Eğitim: Çalışanların ek rehberliğe ve eğitime ihtiyaç duyduğu alanları belirliyor.

[]Bakım ve Üretim Planlaması: Makine bakım rutinlerini ve üretim hatlarının başlatılıp durdurulmasını planlıyor.

[
      ]Kök Neden Analizi: "Neden" ajanları aracılığıyla sorunların kök nedenlerini analiz ediyor.

Veri Toplamanın Önemi​

Kuntz, Augmentir'in insan çalışanlardan veri toplamaya öncelik verdiğini vurguluyor. İş gücü eksikliği, yaşlanan iş gücü ve beceri açıkları gibi sorunlar, çalışan davranışları hakkında daha iyi verilere olan ihtiyacı artırıyor. Platform, çalışanların görevleri tamamlama süreleri ve montaj hatlarındaki katılım oranları gibi sinyalleri yakalayarak, performans hakkında değerli bilgiler sunuyor.

Geleceğin Üretimi: İnsan ve YZ İşbirliği​

Augmentir'in platformu, ekipman operasyonları, bakım, kalite, güvenlik ve iş gücü geliştirme gibi birçok alanda kullanılıyor. Bu örnekler, yapay zekanın sadece makineleri değil, insan çalışanları da güçlendirerek üretim süreçlerini nasıl optimize ettiğini gösteriyor. Hershey ve KDP gibi şirketler, bu yeni nesil teknolojilerle daha verimli ve hatasız bir geleceğe doğru ilerliyor.

art_257_27be6f988c3bc818198791f097fa4e55.jpg

Geri