Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

⚡️ Toshiba'dan Endüstriyel Kontrol Sistemleri İçin Yeni Dijital İzolatörler: Düşük Güç, Yüksek Güvenlik! 🚀

Semih Asil

Endüstri Vadisi
Industry Valley
art_677_333c1ece53fe9f7ef34fab885b21cd1f.jpg

🔌 Enerji Verimli ve Güvenli Sinyal İletimi​

Toshiba, endüstriyel kontrol ve güç dönüştürme sistemlerinde enerji verimliliğini artırmak ve güvenli sinyal iletimi sağlamak amacıyla DCL32xx00 serisi çift kanallı dijital izolatörlerini piyasaya sürdü. Bu yeni seri, PLC'ler, invertörler, sensörler, aktüatörler ve motor kontrol sistemleri gibi uygulamalarda hem yer hem de enerji kısıtlamalarına çözüm sunuyor.

🛡️ Manyetik Bağlantı ve Elektriksel İzolasyon​

Endüstriyel ortamların gürültülü yapısına rağmen kararlı çalışma için tasarlanan bu izolatörler, manyetik bağlantı izolasyon teknolojisi ve özel bir iletim devresi kullanıyor. Cihazlar, 60 saniye boyunca 3.000 Vrms minimum izolasyon gerilimi ve 30 kV/µs minimum ortak mod geçici bağışıklığı (CMTI) sağlıyor. Bu sayede, fabrika ortamlarındaki hızlı voltaj dalgalanmalarında bile kesintisiz veri iletimi garanti ediliyor. Ayrıca, -40 °C ile 125 °C arasındaki endüstriyel sıcaklık aralığında çalışabilen bu izolatörler, 2.25 V'tan 5.5 V'a kadar besleme gerilimlerini destekleyerek standart 3.3 V ve 5 V mantık devreleriyle doğrudan entegrasyon imkanı sunuyor.

📊 Veri İletimi ve Yapılandırma Seçenekleri​

SOIC8-N paketinde sunulan bu izolatörler, 25 Mbit/s'ye kadar maksimum veri iletim hızlarını destekliyor. 1 Mbit/s'lik temel hızda kanal başına yalnızca 0.2 mA tüketerek, cihazın genel termal çıkışını ve enerji ayak izini önemli ölçüde azaltıyor.

Seri, farklı iletişim protokollerine uyum sağlamak için çeşitli kanal yönü yapılandırmaları sunuyor:

• DCL320C00 ve DCL320D00 modelleri: I2C gibi tek yönlü dijital sinyaller için iki ileri yönlü kanal.
  • DCL321C00 ve DCL321D00 modelleri: UART gibi çift yönlü iletim ve alım yolları gerektiren arayüzler için bir ileri ve bir geri kanal.

C00 ve D00 tanımlamaları, giriş sinyali tanımsız veya yüzer olduğunda (örneğin sistem açılışında) varsayılan çıkış durumunu (düşük veya yüksek) seçme esnekliği sunuyor.

💡 Rekabet ve Düşük Güç Avantajı​

Toshiba DCL32xx00 serisi, Texas Instruments ISO772x ve Analog Devices ADuM120x gibi rakipleriyle doğrudan rekabet ediyor. Toshiba, manyetik bağlantı mimarisiyle öne çıkarken, en büyük farkı temel güç tüketimi. 1 Mbit/s hızda kanal başına 0.2 mA tüketimle, eski optokuplörlere ve standart dijital izolatörlere (genellikle 1.0 mA - 1.5 mA tüketirler) kıyasla ultra düşük güç alternatifi sunuyor.

25 Mbit/s'lik maksimum veri hızı, standart endüstriyel kontrol uygulamaları için optimize edilmiş olup, yüksek hızlı veri toplama için tasarlanmamıştır. Benzer şekilde, 30 kV/µs CMTI derecesi, standart PLC'ler ve motor sürücüleri için yeterli geçici bağışıklık sağlarken, daha zorlu geniş bant aralıklı (SiC/GaN) invertör uygulamaları genellikle 100 kV/µs'yi aşan CMTI eşiklerine sahip özel izolatörler kullanır.

Geri