Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 Universal Robots'tan Yeni Nesil Endüstriyel Robot Platformu: Gen 7!

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_558_0e41cf72d50346fbd11af37d233450cf.jpg

🚀 Universal Robots, Yapay Zekayı Fabrikalara Taşıyor!​

Universal Robots, fabrika üretim ortamlarına yapay zeka ve fiziksel otomasyonu entegre etmek üzere tasarladığı yedinci nesil robotik mimarisi Gen 7'yi tanıttı. PolyScope X işletim sistemiyle desteklenen bu platform, yeni robot kolları, yeniden tasarlanmış bir kontrol kabini, ergonomik bir öğretim paneli ve entegre bir takım flanşı arayüzünü kapsayan uçtan uca bir yeniden tasarım sunuyor.

🦾 g-Serisi Manipülatörler ve Yapay Zeka Destekli Flanş Mimarisi​

Platform, g-Serisi olarak adlandırılan üç manipülatör sunuyor: UR10g-1750, UR17g-1300 ve UR18g-950. Bu isimler, kilogram cinsinden taşıma kapasitesini ve milimetre cinsinden erişim mesafesini belirtiyor. Kollar, gücü, veri hatlarını ve güvenlik devrelerini doğrudan takım merkez noktasına yönlendiren yapay zeka destekli bir takım flanşına sahip. Bu sayede kameralar, yüksek bant genişliğine sahip sensörler ve uç efektörler için harici kablolama ihtiyacı ortadan kalkıyor.

Entegre altı eksenli kuvvet-tork algılama, uyumluluk empedans kontrolü ve Gerçek Zamanlı Veri Değişimi (RTDE), hassas fiziksel yapay zeka uygulamalarını, örneğin ustaca bileşen manipülasyonu ve kuvvete duyarlı montaj görevlerini desteklemek için temas algılama sağlıyor.

🧠 Kontrolör Performansı ve Programlama Arayüzleri​

Hesaplama yürütmesi, önceki donanım revizyonlarına göre %30 daha küçük bir alanda %40 daha fazla işlem yeteneği sunan CB7 Core kontrolörü tarafından sağlanıyor. Kontrolör, programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC'ler), insan-makine arayüzleri (HMI'lar), üretim yürütme sistemleri (MES), endüstriyel PC'ler (IPC'ler) ve makine görüş sistemleri ile doğrudan arayüz oluşturmak için çoklu ağ anahtarlamasını destekliyor. CB7 Core, bağımsız ve kabine monte edilebilir kompakt formatlarda mevcut olup, mevcut e-Serisi ve UR Serisi kollarla geriye dönük donanım uyumluluğunu koruyor.

İşletim yazılımı, ROS2 iletişim düğümlerini, açık API'leri, ISO 10218-1 güvenlik entegrasyonunu ve ProfiSafe ve OPC UA dahil üçüncü taraf uzantıları için desteği içeren PolyScope X üzerine kurulu. El tipi parametrelendirme, önceki birimlerden %20'den daha hafif olan ve tam HD dokunmatik ekrana, ergonomik çoklu kavrama konturlarına, kullanıcı tarafından yapılandırılabilir akıllı düğmelere ve sanal bir jog stick'e sahip TP7 Core öğretim paneli kullanılarak yapılıyor.

Takım ucunda doğrudan öğretim, takım flanşına monte edilmiş bir arayüz olan SP7 Smart Panel aracılığıyla yönetiliyor. Bu panel, güvenlik dereceli serbest sürüş aktivasyonu, görsel durum LED'leri ve öğretim paneli etkileşimi gerektirmeden PolyScope X Akıllı Becerilerini tetiklemek üzere yapılandırılmış üç atanabilir giriş düğmesi içeriyor.

🔒 Güvenlik Mimarisi ve Siber Güvenlik Sertifikası​

Sistem güvenliği, ISO 13849-1'e uygun olarak Performans Seviyesi d (PLd), Kategori 3 fonksiyonel güvenlik sertifikasını karşılıyor. g-Serisi kollar, ISO 10218-1 standartlarına ve UL 1740 spesifikasyonlarına karşı TÜV sertifikalarına sahip. Teradyne Robotics, gömülü ve uç düzey yazılım sürümlerinde güvenli yazılım geliştirme yaşam döngülerini kapsayan IEC 62443-4-1 Olgunluk Seviyesi 3 (ML3) sertifikalı siber güvenlik uyumluluğunu sürdürüyor.

💡 Ek Bilgiler​

Standart işbirlikçi robotlar, kamera gücünü ve görüş hatlarını kol bağlantıları boyunca harici oluklu kanallar aracılığıyla yönlendirir, bu da mekanik takılma riskleri oluşturur ve karmaşık manipülasyon sırasında sürekli bilek dönüşünü sınırlar. Yüksek hızlı veri, güç ve güvenlik devrelerini kayar halkalar aracılığıyla doğrudan takım flanşına dahili olarak yönlendirmek, hızlı hareket döngüleri sırasında harici kablo demeti aşınmasını ve takılma noktalarını ortadan kaldırır.

Ayrıca, geleneksel kontrolörler, harici işlemcilerle arayüz oluşturmak için protokol ağ geçitleri gerektiren kapalı, tescilli mimarilere dayanır. Yerel Robot İşletim Sistemi 2 (ROS2) desteği ve yüksek hızlı veri akışı entegrasyonu, donanım dönüştürme katmanlarını ortadan kaldırarak, harici yapay zeka modelleri ile duyarlı görsel-servolama ve kuvvet ayarlamaları için düşük seviyeli servo sürücüler arasındaki iletişim gecikmesini azaltır.

🤖 Universal Robots Yapay Zekayı Fabrikalara Taşıyor

Yeni Gen 7 platformu, daha akıllı ve hassas endüstriyel otomasyon sağlamak için işbirlikçi robotları, yapay zeka destekli araçları, ROS2'yi ve gelişmiş algılamayı bir araya getiriyor.

🔌 Spad Electronic — yarının fabrikalarına güç veren elektronik ve otomasyon teknolojilerini destekliyor.

📍 Birjand, Güney Horasan – Hakim Nezari 21
    ☎️ 056-33333337
    📱 09159639959
    🌐 www.spad1.ir
    ✉️ info@spad1.ir

Geri