Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
Valmet, Çin'in Liaoning ve Gansu eyaletlerinde bulunan Yusen Grubu'nun Tai'an ve Chongxin tesislerinde kullanılması için üç adet IntelliTissue 1600 makinesi tedarik edecek.
Bu sipariş, Yusen'in Valmet'e art arda dördüncü siparişi olarak kayda geçti ve Liaoning ile Gansu tesislerinde dokuz başarılı IntelliTissue makinesi devreye alımının ardından iş birliğini sürdürüyor.
### Yüksek Kaliteli, Enerji Verimli Kağıt Üretiminde İleri Adım
Yusen Grubu, mevcut IntelliTissue hatlarının düşük enerji tüketimi, mükemmel çalışma performansı ve kanıtlanmış güvenilirliği nedeniyle Valmet'i tercih etmeye devam ediyor. Ayrıca, Valmet’in güçlü yerel servis desteği ve IntelliTissue platformunun uzun vadeli performans geçmişi Yusen için önemli avantajlar sunuyor.
Yapılan yeni yatırımla hedef, Çin iç pazarına yönelik yüksek kaliteli yüz ve tuvalet kağıdı üretim kapasitesini artırmak. Yeni hatlar, Yusen’in yüksek segment tissue ürünlerinde büyüme hedeflerine destek verecek.
Yusen Grubu Üretim Genel Müdürü Zhao Zhancheng, "Valmet önceki projelerimizde her zaman üstün profesyonellik gösterdi. Ekibin ihtiyaçlarımıza özel esnek çözümler sunması ve her aşamada güçlü destek sağlaması bizi memnun etti. Bundan sonra da Valmet ile yakın iş birliğimizi sürdürecek, yenilikçi ve sürdürülebilir üretimle yüksek kaliteli gelişim hedefleyeceğiz," dedi.
Valmet Çin Tissue Satış Kıdemli Satış Müdürü Zhang Kai ise, "Yusen Grubu ile uzun vadeli iş birliğimizi çok önemsiyoruz. IntelliTissue teknolojimizi yeniden seçmeleri, çözümlerimize ve hizmet ekibimize duydukları güveni gösteriyor. Liaoning ve Gansu’daki projeleri desteklemeye devam edecek, hızlı devreye alma, stabil performans ve pazarın talep ettiği yüksek kaliteyi sağlamalarını garantileyeceğiz," şeklinde konuştu.
Sipariş, Valmet’in 2026 yılı birinci çeyrek siparişleri arasında yer alıyor. Siparişin değeri açıklanmadı. Yeni tissue hatlarının devreye alınması 2026 sonu ve 2027 başı olarak planlandı.
### Teknik Özellikler
- Makine genişliği: 3.500 mm
- Tasarım hızı: 1.650 m/dak
- Yıllık üretim kapasitesi: Makine başına 30.000 ton
- Üretilecek kağıt gramaj aralığı: 10-25 g/m²
- Teslimat kapsamı: IntelliTissue makineleri, mekanik tahrik sistemleri, buhar ve kondens sistemleri, yardımcı sistemler
- Ayrıca, montaj, devreye alma ve işletmeye alma rehberliği hizmetleri sağlanacak
### Yusen Grubu Hakkında
Yusen Hygiene Products Co., Ltd., evsel kağıt ürünleri, bakım malzemeleri ve medikal ürünler üretiyor. Yusen, Belle ve Shui Qingrou markalarıyla özellikle Yangtze Nehri’nin kuzeyinde geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor.
### Valmet Hakkında
Valmet, proses endüstrilerine hizmet veren küresel teknoloji lideridir. Müşterilerine yaşam döngüsü boyunca ileri teknoloji ve hizmetler, kritik otomasyon ve akış kontrol çözümleri sunar. 225 yılı aşkın deneyime ve 18.500 uzmanın bulunduğu küresel kadroya sahip olup, endüstrilerin sürdürülebilir dönüşümünde öncüdür. 2025’te yaklaşık 5,2 milyar avro net satış gerçekleştirmiştir. Merkez ofisi Espoo, Finlandiya’dadır ve hisse senetleri Nasdaq Helsinki’de işlem görmektedir.