Ahmet Ö.
Moderasyon
- Konu Yazar
## VDMA Makine Görüşünde Yönetim Değişikliği: Daniel Seiler Başkan Oldu
VDMA Makine Görüşü bölümünde yönetim kurulu başkanlığına AT – Automation Technology GmbH CEO'su Daniel Seiler seçildi. Bu değişiklikle birlikte sektörün önemli kişilerinden oluşan yeni bir yönetim kurulu görev almaya başladı.
Daniel Seiler, Dr. Olaf Munkelt'in yerine başkanlık görevini devraldı. Munkelt, MVTec Software GmbH'nın kurucu ortağı ve genel müdürü olarak başkanlıktan ayrılırken yönetim kurulundaki görevine devam edecek. Seiler, Avrupa'da endüstriyel görüntü işleme alanında geleceği birlikte şekillendirmenin önemine vurgu yaptı.
"Siyaset, uluslararası rekabet ve ekonomik değişim gibi karmaşık zorluklarla başa çıkmak için daha yakın iş birliği gerekiyor," diyen Seiler, endüstriyel görüntü işlemenin robotik ve otomasyon projelerinde dünya çapında itici güç olmaya devam edeceğini belirtti. Geleneksel makine mühendisliği bilgisini yapay zeka ve dijitalleşme teknolojileri ile birleştirmenin sektörü başarıya taşıyacağını ifade etti.
VDMA Makine Görüşü yönetim kurulunda diğer önemli isimler de görev değiştirdi. Basler AG CTO'su Dr. Kai Ströder, Yönetim Kurulu'na katılırken; Basler AG CEO'su Hardy Mehl, VDMA Robotik + Otomasyon Derneği yönetim kuruluna seçilmesi nedeniyle görevinden ayrıldı. Isra Vision GmbH genel müdürü Marco Reiter-Wassmann ise Holger Wirth’in ayrılması sonrası yönetim kuruluna dahil oldu.
### VDMA Makine Görüşü Yönetim Kurulu Üyeleri
- Dr. Horst Heinol-Heikkinen, Kurucu ve Genel Müdür, Asentics GmbH & Co. KG, Siegen
- Markus Maurer, Otomasyon İş Birimi Başkanı, VITRONIC Machine Vision GmbH, Wiesbaden
- Dr. Olaf Munkelt, Kurucu Ortak ve Genel Müdür, MVTec Software GmbH, Münih
- Marco Reiter-Wassmann, Genel Müdür, ISRA VISION GmbH, Darmstadt
- Daniel Seiler, Genel Müdür, AT - Automation Technology GmbH, Bad Oldesloe
- Dr. Kai-Jens Ströder, CTO, Basler AG, Ahrensburg
Bu yönetim kurulu yapısıyla, Avrupa endüstriyel görüntü işleme alanında iş birliğinin güçlendirilmesi ve sektörel başarıların artırılması hedefleniyor.