Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Yamaha Robotics'ten EFX 2026'da Akıllı Üretim Şovu! 🚀

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • art_600_6f90ff7d036af9dd85094ca44a169c88.jpg

Yamaha Robotics, EFX 2026'da SMT Yeniliklerini Sergiliyor​

Yamaha Robotics, 6-8 Ekim tarihleri arasında Stuttgart'ta düzenlenecek EFX 2026 Elektronik Üretim Fuarı'nda yüzey montaj otomasyon teknolojilerini tanıtıyor. Şirket, 9. Salon, 9B50 numaralı standında "1 STOP AKILLI ÇÖZÜM" adını verdiği entegre üretim ekosistemini sergileyecek.

Tek Durak Akıllı Çözüm: Üretimde Devrim​

Bu çözüm, lehim pastası baskısı, bileşen yerleştirme ve otomatik optik denetimi (AOI) sorunsuz bir şekilde birleştiriyor. YSUP akıllı fabrika yazılımı tarafından yönetilen bu sistem, hat programlamayı kolaylaştırıyor, özelleştirilebilir bir gösterge paneli aracılığıyla gerçek zamanlı üretim analizi sunuyor ve üretim süreci boyunca tam izlenebilirlik sağlıyor.

Öne Çıkan Ürünler ve Yenilikler​

• YRP10 ve YRP10e Yazıcılar: Yüksek otomasyonlu ve giriş seviyesi modeller.
    • YRM10 ve YRM20 Yerleştiriciler: Yüksek hızlı yerleştirme kapasitesi sunan modeller. YRM platformundaki güncellemeler, otomatik nozul testi ve yerleştirme öncesi bileşen tolerans kontrolleri ile operatör yükünü azaltıyor.
    • YRi-V AOI Sistemi: YRM yerleştiricilerle aynı sağlam şasiyi kullanan bu sistem, yüksek kaliteli görüntüleme ve hızlı tarama hızları sunuyor. Yeni yapay zeka araçları, bileşen kütüphanesi oluşturmayı hızlandırıyor, kusur sınıflandırmasını otomatikleştiriyor ve yeni ürün tanıtımlarını (NPI) kolaylaştırıyor.

Yüksek Hız ve Hassasiyet​

Modern SMT hatlarında minyatürleşme ve yüksek yoğunluklu PCB düzenleri, eşi benzeri görülmemiş yerleştirme hızı ve denetim hassasiyeti gerektiriyor. Yamaha YRM20 yerleştirici, saatte 115.000 bileşene (CPH) kadar yerleştirme hızına ulaşabilen süper yüksek hızlı döner kafa ile bu ihtiyacı karşılıyor.

Yüksek performanslı YRi-V TypeHS sistemi, 25 megapiksel kamera ve yüksek performanslı 3D çizgi lazeri entegre ederek bu hızlı montaj sürecine ayak uyduruyor. Bu yapılandırma, 7 µm ve 5 µm çözünürlüklerde yüksek çözünürlüklü 3D denetimler sağlayarak denetim sürecini geleneksel modellere göre 1,6 kat daha hızlı hale getiriyor. Bu sayede ultra küçük 0201 (0.25mm x 0.125mm) çiplerin ve parlak bileşenlerin doğru tespiti sağlanıyor.

Bu makinelerin merkezi YSUP yazılımı aracılığıyla birbirine bağlanması, ekipmanlar arasındaki "kara kutuları" ortadan kaldırarak son derece koordineli, akıllı bir fabrika ağı oluşturuyor.

Geri