Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Yokogawa, Dört Ayaklı Robotları Tesis Kontrol Sistemleriyle Entegre Ediyor

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1770836881452_0_68elawxx.jpg

## Yokogawa, Dört Ayaklı Robotları Tesis Kontrol Sistemleriyle Entegre Ediyor

Endüstriyel tesislerde rutin kontrollerin otomasyonu için mobil robot kullanımı artıyor. Yokogawa ve ANYbotics iş birliğiyle, dört ayaklı ANYmal robotları, tesis kontrol sistemlerine entegre edilerek otomatik ve güvenli denetim sağlanıyor.

### Robot Filolarının Kontrol Sistemleriyle Bağlantısı
    Yokogawa’nın OpreX™ Robot Yönetim Çekirdeği, tesis bakımında kullanılan farklı robotların merkezi yönetimini sağlar. Bu platform, kontrol sistemleriyle entegre olarak operasyon verilerini kullanır, denetim görevlerini ve rotalarını atar, böylece otonom tesis işletimini destekler. Yeni sürüm, ANYbotics yazılımıyla uyumlu olarak ANYmal robotlarıyla çalışabilir.

Bu entegrasyon, mobil robotların topladığı verilerin mevcut otomasyon ve varlık yönetim sistemlerine akmasını sağlar. Böylece, mobil sensör sistemleri sabit enstrümantasyonla birlikte tesis izleme stratejilerine dahil edilir.

### ANYmal Dört Ayaklı Robot Özellikleri
    • Dört ayaklı, zorlu endüstriyel ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
    • Otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilir.
    • Görsel, termal, akustik ve gaz sensörleri ile donatılmıştır.
    • IP67 koruma standardına sahiptir; su sıçraması ve toza dayanıklıdır.
    • ANYmal D modeli, iç ve dış mekanlarda yüksek hareket kabiliyeti sağlar.
    • ANYmal X modeli, ATEX ve IECEx Bölge 1 gibi tehlikeli alan sertifikalarına sahiptir ve patlamaya dayanıklı ilk türdür.

### Manuel Kontrollerden Otonom Denetime Geçiş
    Enerji, petrol ve metal tesislerinde rutin kontroller; göstergeler, vanalar, sıcaklık ve gaz kaçaklarını kapsar. Robot filolarının kontrol sistemi verileriyle entegre edilmesi, rota planlaması, veri toplama ve raporlamayı otomatik hale getirir.

Bu sayede, süreç koşullarına veya bakım programlarına göre robotlar görevlendirilebilir, veriler süreç değişkenleriyle analiz edilerek anormallikler erken tespit edilir.

### Dijital İş Akışlarına Denetim Verilerinin Entegrasyonu
    Yokogawa, entegre robot yönetim platformunu yapay zekâ tabanlı OpreX Plant Image Analyzer ile birleştirmeyi planlıyor. Görsel verileri analiz eden bu yazılım, ekipman durumu ve anormalliklerin otomatik tanımlanmasını destekler.

Mobil robotlar ve yapay zekâ destekli analiz bir araya gelerek, görsel ve sensör verilerini yapılandırılmış bakım bilgisine dönüştürür. Bu da özellikle güvenlik kısıtlamaları ve büyük varlıklar nedeniyle manuel denetimin zor olduğu tesislerde dijitalleşme süreçlerini hızlandırır.

Geri