- Konu Yazar
## Yüksek Hızda RGB Renkli Baskı İşaret Algılama ile Makine Otomasyonunda Yeni Çözüm
B&R, yüksek üretim hızlarında gerçek zamanlı süreç düzeltmelerini mümkün kılan renkli görsel çözümünü tanıttı. Bu sistem, özellikle parlak, şeffaf ve çok renkli ambalaj malzemelerinde baskı işaretlerinin doğru algılanmasını sağlıyor.
### B&R Renkli Kamera ve Kapalı Döngü Kontrol
B&R Renkli Kamera, 500 m/dak hıza kadar üretim hatlarında senkronize çalışan ve makine kontrol sistemi içine entegre edilmiş gerçek zamanlı görüntü işleme sunuyor. Bu sayede gecikme ve senkronizasyon sorunları ortadan kalkarken, proses anında müdahalelerle malzeme israfı minimize ediliyor.
### Akıllı Görüntüleme ve Adaptif Algoritmalar
Kamera, otomatik pozlama ayarı ile farklı yüzey refleksleri ve baskı desenlerindeki değişikliklere anında uyum sağlıyor. Bu özellikler:
- Parlak ve çok renkli zeminlerde güvenilir algılama
- Farklı üretim partileri arasında elle ayar ihtiyacının azalması
- Hız değişimlerinde bile baskı işaretlerinin doğru takibini garantilemesi
### Tek Donanım Platformunda Renk ve Monokrom Destek
Sistem, hem renkli hem siyah-beyaz görüntü işleme uygulamalarını tek bir donanım platformunda birleştiriyor. Bu sayede üreticiler, donanım değiştirmeden farklı görüntü uygulamalarına kolayca geçiş yapabiliyor.
### Özerk Görüntü Sistemleri ve Sürdürülebilirlik
B&R'nin bu çözümü, endüstriyel baskı süreçlerinde "ilk seferde doğru" sonuçlarla enerji ve hammadde tüketimini azaltarak sürdürülebilir üretimi destekliyor. Görüntü verileri sadece gözlem amaçlı değil, makine kontrol mantığında aktif karar destekleyici olarak işlev görüyor.
### Teknik Özellikler
- Maksimum üretim hızı: 500 m/dak
- Otomatik pozlama ve kontrast ayarı
- Renkli ve monokrom görüntü desteği
- Makine kontrol sistemi ile entegre, mikrosaniye senkronizasyon
- mapp Vision yazılımı ile tam uyumlu
B&R'nin bu yenilikçi renkli kameraları, geleceğin dijital ve sürdürülebilir ambalaj üretiminde kritik bir rol üstleniyor.