- Konu Yazar
Maxolution, endüstriyel otomasyon alanı için geliştirdiği MR P1600 modeliyle yüksek yük kapasitesi, EtherCAT entegrasyonu ve kablosuz şarj özelliklerini bir araya getiriyor. 1600 kg'ye kadar taşıma kapasitesine sahip bu mobil robot, ölçeklenebilir intralojistik çözümlerinde esnekliği artırıyor.
### Maxolution MR P1600 Özellikleri
- Maksimum yük kapasitesi: 1600 kg
- Maksimum hız: 1.6 m/s
- Konumlama hassasiyeti: ±4 mm
- Entegre EtherCAT ve FSoE güvenlik protokol desteği
- Kablolu safe I/O opsiyonu
- WLAN ve VDA 5050 destekli filo yönetim yazılımı
- Kablosuz, endüktif Movitrans şarj istasyonu uyumu
- Modüler yük taşıma seçenekleri ile farklı uygulamalara uyarlanabilirlik
Üretim ve lojistik sektörlerinde palet veya benzeri yüklerin taşınması amacıyla geliştirilen MR P1600, hızlı şarj imkanı ve kolay entegrasyon avantajları sunuyor. Robot, şarj ve demirleme istasyonlarına ±4 mm doğrulukla konumlanabiliyor. Ethernet tabanlı haberleşme protokolü EtherCAT ve fonksiyonel güvenlik olan FSoE ile güvenli ve sistem entegrasyonu kolay bir yapıya sahip.
Movitrans kablosuz şarj istasyonu, robotun istasyona fiziksel temas etmeden kısa sürede şarj olmasını sağlıyor. Enerji, hava boşluğu üzerinden endüktif olarak iletiliyor ve şarj pozisyonundaki hizalama hatalarından kaynaklanan arızalar minimuma indiriliyor. Ayrıca bu şarj yöntemi kilit mekanizması veya temizlenmesi gereken temas noktalarını ortadan kaldırıyor.
### Ölçeklenebilirlik ve Modülerlik
MR P1600, standart bir platform kullanarak sistem büyütme süreçlerinde entegrasyon zorluklarını azaltıyor. Modüler yük taşıma seçenekleri sayesinde farklı uygulamalar için robotun mevcut donanımında minimum değişiklikle uyarlanabilmesine olanak veriyor. Bu sayede işletmeler küçük filo ile başlayıp zamanla kapasite artırabiliyor.
Mobil robotlar hala lojistik ve üretim süreçlerinde yaygınlaşıyor. MR P1600 ve kablosuz Movitrans şarj istasyonu, standartlaşma, filo yönetimi ve modülerlik gibi çözümlerle operasyonel verimliliği artırırken şarj ve ölçeklendirme problemlerini minimize ediyor. Bu yaklaşım, modern endüstriyel operasyonlarda mobil robotların kritik bir rol üstlendiğini gösteriyor.