Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Siemens, 5G Altyapısını ABD ve 7 Yeni Ülkeye Genişletiyor

Süeda Asil

Kurumsal
  • AQUA Automation
  • 1776776460997-69de7d97c47e02ee6d3a6718-privateindustrial5ginfrastructurewithradiohub.png

Siemens, endüstriyel sınıf özel 5G altyapısını ABD ve yedi yeni ülkeye genişletti. Bu genişleme, 3.8–4.2 GHz aralığını kapsayan iki yeni radyo ünitesi ve ABD'ye özgü CBRS bandı sayesinde gerçekleşti. Böylece Siemens'in 5G altyapısı Avrupa ve Amerika'da toplam 15 ülkeye ulaştı.

Özel CBRS bantlı radyo ünitesi, ABD'li üreticilerin Siemens'in özel 5G ağını kendi tesislerinde kullanmasına olanak tanıyor. Bu altyapı; üretim, gıda ve içecek, ilaç, iç lojistik, ağır sanayi ve vinç operasyonları gibi endüstri sektörlerine hizmet veriyor.

Siemens ayrıca 5G yönlendiricilerini, uygulamaların doğrudan cihaz üzerinde çalışmasını sağlayan edge runtime özellikleriyle güncelledi. Bu da üretim sahasında gerçek zamanlı, yapay zekaya hazır veri işleme imkanı sunuyor.

Şirketin geliştirdiği özel 5G altyapısı, endüstriyel kullanım ihtiyaçları, operasyonel gereksinimler, OT siber güvenliği ve son kullanıcılar göz önünde bulundurularak tasarlandı. Bu uçtan uca altyapı, üçüncü taraf sağlayıcılar veya mobil operatörlere ihtiyaç duymadan, tesis içinde kablosuz ağ işletimi sağlıyor. Ayrıca Siemens Xcelerator portföyünün bir parçası olarak IT ve OT sistemlerine entegre edilebiliyor.

Sistem, Profinet gibi otomasyon protokollerini destekliyor ve ayarlanabilir veri yükleme ve indirme kapasiteleri sunuyor. Alman güvenlik ve sertifikasyon kuruluşu TÜV tarafından kablosuz ProfiSafe iletişimi için sertifikalandırıldı.

### Altyapı Kullanılabilirliği
    • Yeni Eklenen Ülkeler: Belçika, Kanada, Finlandiya, Fransa, Norveç, Polonya, Birleşik Krallık. ABD 2026 Yazında kullanıma açılacak.
    • Mevcut Ülkeler: Avusturya, Brezilya, Danimarka, Almanya, Hollanda, İsveç, İsviçre.

Bu genişleme, endüstriyel IoT ve otomasyon alanında Siemens'in özel 5G çözümlerinin uluslararası erişimini artırıyor ve üretim sahalarında ileri veri işleme ve iletişim teknolojilerinin kullanımını destekliyor.

Geri