Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Delta, Hannover Messe 2026'da Yapay Zeka Destekli Akıllı Fabrika ve Enerji Altyapısı Çözümlerini Öne Çıkardı

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • 1776863162273-109517-1Delta-HMI26-Pressconference.jpg

## Delta, Hannover Messe 2026'da Yapay Zeka Destekli Akıllı Fabrika ve Enerji Altyapısı Çözümlerini Öne Çıkardı

Delta Electronics, Hannover Messe 2026 fuarında, yapay zeka destekli akıllı üretim, dijital ikiz teknolojileri ve entegre enerji altyapısı çözümlerinin endüstriyel dönüşümü hızlandırmadaki rolünü vurguladı.

### Yapay Zeka Destekli DIATwin ve NVIDIA Omniverse Entegrasyonu

Firma, NVIDIA Omniverse tabanlı DIATwin sistemini kullanarak gerçek üretim verilerini fizik tabanlı dijital modellere entegre eden yapay zeka destekli akıllı üretim hatları ile kapalı devre optimizasyon sağladı. Symulasyon ve gerçek zamanlı veri akışı, üretim süreçlerinin doğrulanması ve geliştirilmesinde kritik rol oynuyor.

### Canlı Üretim Hattı ve Dijital İkiz Simülasyonu

Delta, ileri baskılı devre kartı (PCB) yerleştirme sistemlerini gerçek zamanlı dijital ikizle entegre ederek gelişmiş ortak simülasyon ve süreç doğrulaması gerçekleştirdi. DIATwin, NVIDIA Omniverse ve PhysX kütüphaneleri ile fizik tabanlı simülasyonlar yoluyla akıllı PCB yerleştirme reçeteleri oluşturuyor. Bu sistem, üretim parametrelerinin fiziksel uygulamadan önce doğrulanmasını sağlıyor.

### DIATwin Özellikleri
    • Yüksek hassasiyetli çarpışma tespiti ile aparat ve hareket mantığının doğrulanması
    • Simülasyon geri bildirimleri ile takım yolunun iyileştirilmesi
    • Üretim verimliliğinin (UPH) artırılması ve devreye alma sürecinin hızlanması
    • Üretim süreçlerinin genel optimizasyonu için mimarinin genişletilebilir olması

### Otomatik İç Lojistik ve MOOV Portföyü

Delta, MOOV ürün portföyü ile dünya genelinde 1 milyondan fazla endüstriyel aracın şarjını destekleyerek otomatik iç lojistik sistemlerinin yaygınlığını artırıyor. Bu çözüm, sürdürülebilir ve verimli üretim için malzeme akışını otomatik hale getiriyor.

1776863162346-109517-1Delta-HMI26-Booth-Overview.jpg

### Kapsamlı Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Çözümleri

Delta, 5 MW ila 8,4 MW güç aralığında hidrojen üretimi için hızlı yanıt veren, yüksek güvenilirlikli sıvı soğutmalı DC güç kaynakları sunuyor. Ayrıca, katı oksit yakıt hücreleri (SOFC) ile enerji yoğun sektörlerde karbonsuz ve kesintisiz güç sağlamayı garanti ediyor.

### Entegre Enerji Yönetimi ve Depolama

Şirketin sıvı soğutmalı C-Serisi All-in-One ESS (125 kW / 261 kWh) çözümü, güç koşullama sistemi, batarya modülleri ve kontrol ünitesini tek bir kabinette birleştirerek hızlı kurulum ve esnek yapılandırma imkanı sunuyor.

### EV Şarj Çözümleri

Delta, UFC500 gibi yüksek güçlü elektrikli araç şarj sistemleri ve C-Serisi ESS ile halka açık alanlar, filo tesisleri ve endüstriyel sahalar için dayanıklı altyapı sağlıyor. Enerji yönetiminde pik yük dengeleme ve şebeke kısıtlamaları optimizasyonu ile yüksek güçlü şarj ihtiyaçları karşılanıyor.

### Sektörler için Akıllı ve Sürdürülebilir Çözümler

Delta, Hall 13, Stand C02’de yapay zeka destekli akıllı üretim, gelişmiş güç elektroniği ve entegre enerji altyapısının dijitalleşme ve karbonsuzlaştırma hedeflerine nasıl katkı sağladığını gösteriyor. AI destekli üretim zekası, elektrikli hareketlilik ve entegre enerji yönetimi ile daha dayanıklı ve verimli endüstriyel operasyonların kurulmasına öncülük ediyor.

Daha fazla bilgi için Delta'nın resmi web sitesi ziyaret edilebilir.

1776863162377-109517-1Delta-HMI26-GroupPicture.jpg

Geri