Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Universal Robots Kettering Üniversitesi'nde Uygulamalı Otomasyon Eğitimi Geleceğin Uzmanlarını Hazırlıyor

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • 1776880994231-s1-feature-photo-april-16-2026-web.png

Kettering Üniversitesi, eğitim ile sanayiyi bir araya getiren iş birliği programı geliştirdi ve öğrencileri anlamlı, etkili kariyerlere hazırlamayı hedefliyor.

Günümüzün hızla değişen üretim ve mühendislik dünyasında, teknoloji bilgisinin yanı sıra uygulama yeteneğine sahip mezunlara olan talep giderek artıyor. STEM odaklı Kettering Üniversitesi, deneyimsel öğrenme modelini kullanarak öğrencilerine modern otomasyon sistemleriyle gerçek zamanlı laboratuvar deneyimi sunuyor.

### Uygulamalı Öğrenmenin Önemi

Sanayi sektörü, gelişmiş otomasyon teknolojilerini benimserken, işverenler öğrencilerden lojik programlama, robotik, sistem entegrasyonu ve sorun giderme gibi pratik deneyimler bekliyor. Kettering Üniversitesi, öğrencilerine hem derslerde hem de iş deneyimleriyle bu becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Böylece teoriden sahadaki gerçek problemlerin çözümüne geçiş sağlanıyor.

### Sınıfta Gerçek Otomasyon Hücresi Kurulumu

Üniversite, Patti Engineering ve teknoloji ortaklarıyla iş birliği yaparak iki istasyonlu, modern üretim ortamını yansıtan robotik hücre tasarladı. Bu hücre, modüler, yükseltilebilir ve etkileşimli yapısıyla öğrencilere gerçek endüstriyel bileşenlerle deney yapma imkanı sunuyor. Robotlar, PLC, HMI, görsel sistemler ve konveyör mekaniği gibi disiplinler arası entegrasyonla tam bir otomasyon süreci simüle ediliyor.

### Öğrencilerle Büyüyen Öğrenme Aracı

Bu robotik hücre, öğrencilerin özgürce program kodlarını değiştirmelerine, hataları çözmelerine ve canlı reaksiyonları gözlemlemelerine olanak tanıyor. Bu yaklaşım, teknik düşünme, dayanıklılık ve özgüven gibi kritik becerileri pekiştiriyor.

### Kariyere Doğru Adım

Öğrenciler için bu tür uygulamalar, gerçek dünyadaki otomasyon sistemlerini anlamada ve iş piyasasında rekabet avantajı kazanmakta önemli rol oynuyor. İşverenler, pratik deneyim sahibi adayları tercih ediyor ve bu sayede öğrenciler mezuniyet sonrası işe hızlı adapte olabiliyor.

### Başlangıç İçin Öneriler

• Basit otomasyon kitleri veya PLC eğitim setleriyle başlayın.
    • Yerel sanayi ile iş birliği kurarak destek alın.
    • Açık uçlu laboratuvar görevleri verin, öğrencilerin farklı çözümler geliştirmesine izin verin.
    • Mezun ve profesyonellerle bağ kurarak gerçek kariyer deneyimleri paylaşın.
    • Küçük başlayıp, program geliştikçe kapasite artırın.

Kettering Üniversitesi'nin bu projesi, eğitim ve sanayinin ortak hedefle birleşerek öğrencileri geleceğin otomasyon uzmanları olarak yetiştirdiğini gösteriyor. Uygulamalı öğrenme, mühendislik bilgi birikimini somut deneyimlerle pekiştirerek kariyer başarısını destekliyor.

Geri