- Konu Yazar
Endüstriyel teknoloji dünyasından son haberler! Üretim sektörüne yön veren firmalar, yeni ürün ve iş birlikleriyle dikkat çekiyor. İşte öne çıkanlar:
💡 Digi International: Geliştiricilere Özel Akıllı Modül
Digi International, geliştiriciler için tasarlanmış Digi ConnectCore 95 SMARC sistem-on-modül geliştirme kitini piyasaya sürdü. Bu kit, yapay zeka, güvenlik ve bağlantı özelliklerini tek bir modülde birleştirerek OEM'lerin ürün geliştirme süreçlerini basitleştiriyor.
[]Tek Modülde Çözüm: Donanım tedarik etme ve yazılım entegrasyonuyla uğraşmak yerine, tümleşik bir modül üzerinden bağlantılı ürünler ölçeklendirilebiliyor.
[]Gelişmiş Güvenlik: SOC 2 Tip 2 uyumluluğu, Digi TrustFence ile güvenli önyükleme, donanım kök güveni ve şifreli depolama gibi özellikler sunuyor.
[]Bulut Hizmetleri: Beş yıllık Digi ConnectCore Bulut Hizmetleri, OTA güncellemeleri, filo izleme ve cihaz sağlama gibi avantajlar sağlıyor.
[]Çok Yönlü Kullanım: Tıbbi, endüstriyel ve perakende ürünleri için ayrı yazılım veya altyapı ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
⚙️ Norelem: Kontrol ve İzleme Cihazları Portföyünü Genişletiyor
Norelem, mekanik ve tesis mühendisliği, otomasyon teknolojisi ve üretim endüstrisi için tasarlanmış harici kontak bloklu kontrol ve izleme cihazlarını ürün gamına ekledi.
[]Güvenli Tetikleme: Anahtarlama komutlarının güvenli bir şekilde tetiklenmesi ve çalışma, durum ve hata mesajlarının net bir şekilde görüntülenmesi için ideal.
[]Modüler Tasarım: Aktüasyon ve kontak teknolojisi arasında ayrım sağlayan modüler bir tasarıma sahip. Bu sayede farklı cihaz konfigürasyonları destekleniyor ve elemanlar ihtiyaca göre birleştirilebiliyor veya ayrı ayrı değiştirilebiliyor.
[]Dayanıklılık: Sağlam yapısı, uzun ömrü ve yüksek koruma dereceleriyle öne çıkıyor.
[]Çeşitli Seçenekler: Standart ve ışıklı basmalı düğmeler, mandallı veya anlık seçici anahtarlar, gösterge lambaları ve anahtarlı anahtarlar gibi farklı kontrol cihazları mevcut.
🤝 ArcelorMittal ve Amazon: Endüstriyel Otomasyonda Güç Birliği
ArcelorMittal, Amazon Web Services (AWS) ile iş birliği yaparak endüstriyel üretimde güvenlik, güvenilirlik ve enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bu ortaklık, AWS'nin bulut ve yapay zeka yeteneklerini ArcelorMittal'in üretim süreçleriyle birleştirecek.
[]IT/OT Yakınsaması: ArcelorMittal, IT ve OT teknolojilerini AWS altyapısında birleştirerek bulut ve yapay zekayı üretim ortamlarının sınırlarına taşıyor.
[]Üretim Noktasında Yapay Zeka: Endüstriyel IoT, gerçek zamanlı sensör verileri ve makine öğrenimi hizmetleri kullanılarak üretim noktasında yapay zeka dağıtımı yapılacak. Bu sayede kestirimci bakım, bilgisayar görüşüyle kalite kontrol, süreç optimizasyonu ve dijital ikizler gibi uygulamalar hayata geçirilecek.
[]Eğitim Programı: AWS, ArcelorMittal'in küresel iş gücü için kapsamlı bir eğitim programı tasarlayacak ve sunacak.
[]Stratejik Tedarik: Amazon, Avrupa ve Birleşik Krallık genelinde yapısal çelik tedariki için ArcelorMittal ile bir tedarik çerçeve anlaşması imzaladı.
Moderatör tarafında düzenlendi: