- Konu Yazar
HAIMER'de Yeni Dönem: İkinci Nesil İş Başında!
HAIMER Grubu, 1 Ağustos 2026 itibarıyla önemli bir nesil değişimini tamamladı. Şirket hisseleri ikinci nesle devredilerek, Andreas ve Kathrin Haimer kardeşler artık Yönetici Ortaklar olarak sorumluluk üstleniyor. Bu hamle, uluslararası alanda faaliyet gösteren aile şirketinin uzun vadeli, sahibi tarafından yönetilen yapısını geleceğe taşıyor.
Kurucular Devir Teslim Sürecini Yönetecek
1977'de şirketi kuran ve onu küresel bir oyuncu haline getiren Claudia ve Franz Haimer, 31 Aralık 2027'ye kadar yönetim ekibinde aktif kalacaklar. Bu süre zarfında, sorunsuz bir geçiş sağlamak için devir teslim sürecini denetleyecekler. Ayrıca, yeni kurulan Danışma Kurulu üyeleri olarak deneyim ve ağlarıyla şirketi uzun vadede desteklemeye devam edecekler.
Değerler ve Teknoloji Mirası
Claudia Haimer, bu adımın kendileri için çok duygusal bir an olduğunu belirtirken, "Andreas ve Kathrin, HAIMER'e uzun yıllardır bağlılar ve yönetim ekibinde zaten başarılı bir şekilde sorumluluk üstlendiler. Bu, değerlerimizin, teknolojik uzmanlığımızın ve uzun vadeli stratejimizin sürekliliğini sağlıyor" dedi.
Geleceğin Takım Odası Konsepti
HAIMER, Andreas ve Kathrin Haimer'e hisselerin devriyle, müşterilerine "Geleceğin Takım Odası"nı sunan bağımsız, sahibi tarafından yönetilen bir aile şirketi olarak konumunu güçlendiriyor. Bu bütünsel konsept, daha fazla verimlilik, dijitalleşme ve otomasyon sağlayarak üretim şirketlerinin maliyet baskısı, vasıflı işgücü sıkıntısı ve dijitalleşme ihtiyaçları gibi zorluklarına çözüm sunuyor.
Dijitalleşme ve Otomasyona Odaklanma
Andreas ve Kathrin Haimer, şirketin büyüme rotasını sürdürürken dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik alanlarında yeniliklere odaklanacaklar. Bu, dijital ürünlerin, ağ bağlantılı takım odası çözümlerinin ve otomasyon hücrelerinin daha da genişletilmesi anlamına geliyor.
İnsan ve Çalışan Sorumluluğu
Kathrin Haimer, küresel pazarlardaki zorluklar karşısında şirketin insanlara ve çalışanlara karşı sorumluluğunu vurguladı: "Bir aile şirketi olarak, işimizin geleceği, çalışanlarımız, gençlerin eğitimi ve yerel topluluklarımız için sorumluluk taşıyoruz."
Teknolojik Liderlik ve Stratejik Vizyon
Andreas Haimer ise teknolojik ve stratejik açıdan şunları ekledi: "Kendimiz bir üretim şirketi olarak, stabil, üretken süreçlerin ve iyi düşünülmüş takım yönetiminin ne kadar önemli olduğunu kendi deneyimlerimizden biliyoruz. Bu nedenle dijitalleşme ve otomasyona sürekli yatırım yapıyoruz."
Uzun Vadeli ve Sürdürülebilir Kararlar
Franz Haimer, geçmiş başarıları değerlendirirken, "HAIMER'in başarısı, dünya genelindeki ekibimizin bağlılığıyla ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır" dedi. Şirketin yüzde 100 Alman aile mülkiyetinde kalması, müşterilere, ortaklara ve çalışanlara uzun vadeli, sürdürülebilir karar alma süreçlerine güvenmeye devam etme imkanı sunuyor.
Geleceğin Takım Odası: Şeffaf ve Veri Odaklı
HAIMER'in "Geleceğin Takım Odası" çözümleriyle, daha önce organize olmayan bir takım montaj alanı, şeffaf, veri odaklı bir takım kurulum ve ön ayar sürecine dönüştürülebiliyor. Bu sayede üretim, en yüksek otomasyon seviyelerinde 7/24 çalışabiliyor.