Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 NEXCOM'dan Akıllı Üretim Çözümleri: ISA Otomasyon Zirvesi'nde Gelecek Sergilendi! 🚀

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • art_509_7f6a01c0df3e5d3d2c7966bd9167d93c.jpg

NEXCOM'dan Akıllı Üretim Çözümleri: ISA Otomasyon Zirvesi'nde Gelecek Sergilendi!​

NEXCOM Group, 28-29 Eylül tarihlerinde Florida'daki ISA Otomasyon Zirvesi ve Fuarı 2026'da (Stant 402) akıllı üretim ve endüstriyel ağ ürün ekosistemini sergiledi. Şirket, veri toplama, yapay zeka robot kontrolü ve operasyonel teknoloji siber güvenliğini kapsayan entegre bir teknik mimariyi tanıttı. Bu çözümler, otomatik üretim ve proses kontrol endüstrilerini hedefliyor.

Veri Toplama ve Kenar Bilişim Altyapısı​

• nPAC 2000: Programlanabilir otomasyon kontrolörü, makineden makineye iletişimi kolaylaştıran mantık kontrol mekanizmaları ve ağ geçidi iletişimlerini birleştiriyor.
    • nDAS 6000 serisi: Uzaktan veri toplama için papatya zinciri ağ topolojisi ve donanım bypass işlevleri kullanarak çeşitli endüstriyel protokoller ve bulut depolama hizmetleri arasında güvenli bağlantılar kuruyor.
    • nHMI-10M: Çok dilli proses kontrolü sunarak dijital tedarik zinciri görünürlüğü ve otomatik üretim için temel oluşturuyor.

Robot Kontrolü ve Fonksiyonel Güvenlik Standartları​

• MARS400 T10-05 robot kontrolörü: NVIDIA Jetson T5000 System-on-Module kullanarak 2.070 teraflop'a kadar yapay zeka çıkarım hesaplama gücü sağlıyor ve bulut gecikmesine ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı hareket kontrol algoritmalarını destekliyor.
    • ESC 211 güvenlik kontrolörü: Failsafe over EtherCAT protokolünü kullanarak otonom robotik sistemlerde operasyonel güvenliği sağlıyor. Bu entegrasyon, robotik platformların ISO 10218-1:2025 standardına uygun olarak Güvenlik Bütünlük Seviyesi 3 ve Performans Seviyesi e fonksiyonel güvenlik parametrelerine uymasını sağlıyor.

Operasyonel Teknoloji Siber Güvenliği ve Deterministik Ağ​

• ISA 140 güvenlik ağ geçidi: Bilgi teknolojisi ve operasyonel teknoloji ortamlarında mikro segmentasyon sağlayarak ISA/IEC 62443 siber güvenlik çerçevelerine uyum sağlıyor.
    • ISA 142 anahtarı: Zaman Duyarlı Ağ (TSN) protokollerini kullanarak veri iletim gecikmesini en aza indiriyor ve senkronize robotik hareket kontrolü için deterministik iletişimi destekliyor.
    • ISA 120 ağ geçidi: Sıfır Güven mimarisi uygulayarak kritik fabrika ekipmanlarını koruyor ve dağıtılmış varlıkları güvenli bir otomasyon ağında birleştiriyor.

Yapay Zeka Platform Entegrasyonu​

iAT3000 platformu: Merkezi akıllı merkez olarak görev yaparak birden fazla satıcının programlanabilir mantık kontrolörlerini birbirine bağlıyor, donanım sağlığını izliyor ve proses verilerini topluyor. NexVIC Edge ve NexVIC Community yönetim paketleri tarafından desteklenen bu platform, mühendislerin otomasyon iş akışlarını özelleştirmesine ve yapay zeka teşhislerini entegre etmesine olanak tanıyor. eSAF siber güvenlik protokollerini dahil ederek, sistem fabrika operasyonlarını pasif izlemeden veri odaklı, akıllı eylemlere dönüştürüyor.

Rekabetçi Avantajlar​

NEXCOM Group'un donanım mimarileri, Advantech, Beckhoff Automation ve Siemens gibi sektör liderleriyle aynı performans seviyesinde yer alıyor. NEXCOM mimarileri, yüksek yoğunluklu grafik işlem birimi hızlandırmasını deterministik Failsafe over EtherCAT protokolleriyle doğrudan entegre ederek, makine üreticilerinin gerçek zamanlı çok eksenli hareket kontrolünü gelişmiş bilgisayar görüşü modelleriyle tek bir merkezi olmayan donanım düğümünde birleştirmesine olanak tanıyor.

Geri