Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Syspro'dan Yeni Nesil Endüstriyel Yapay Zeka Platformu: Torque!

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • art_627_0b95df6c266bc7fb098dc2e9b5192f01.jpg

💡 Üretimde Yapay Zeka Devrimi Başlıyor!​

Chicago'da düzenlenen IMTS 2026 fuarında Syspro, üretim sektörüne özel geliştirdiği yeni endüstriyel yapay zeka platformu Torque'u tanıttı. Bu yenilikçi platform, mevcut ERP sistemleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olarak üreticilerin operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.

🤖 Torque ile Üretim Süreçlerinizi Akıllı Hale Getirin​

Syspro yetkilileri, Torque'un üreticilerin ERP sistemlerindeki zorluklara çözüm sunmak için tasarlandığını belirtti. Platformun sohbet özelliği sayesinde kullanıcılar, ihtiyaç duydukları görevleri tanımlayabiliyor ve Torque, manuel kodlama gerektirmeden bu görevleri yerine getirecek yapay zeka ajanlarını otomatik olarak oluşturabiliyor.

🌐 Her ERP ile Uyumlu, Kapsamlı Entegrasyon​

Torque, herhangi bir ERP sistemiyle çalışabilme özelliğine sahip. Sipariş, envanter, üretim programı, tedarikçi ve üretim hattı verilerini ERP'den alarak bu bağlamı zenginleştiriyor. Ayrıca, MES, SCADA ve depo sistemleri gibi mevcut diğer sistemlerle de kolayca bağlantı kurabiliyor.

📈 Yapay Zeka Benimsenmesinde Şeffaflık ve Güven​

Sektördeki yapay zeka projelerinin yüksek başarısızlık oranlarına rağmen, Syspro, Torque'u "cam ev" prensibiyle geliştirdi. Bu prensip, üreticilere yapay zeka süreçlerinde maksimum görünürlük ve şeffaflık sağlamayı amaçlıyor. Syspro'dan Dan Abramson, küçük ve orta ölçekli üreticilerin yapay zekaya olan çekincelerini anladıklarını ve Torque ile bu güveni inşa etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

🔍 Kapsamlı Analizler, Anında Çözümler​

Syspro Satış Öncesi Başkan Yardımcısı Creed Grimm, Torque'un diğer platformlardan farkını, sunduğu eksiksiz çözümde görüyor. Platform, envanter ve üretim gibi sistemler arası verileri analiz ederek kullanıcılara değerli içgörüler sunuyor. Örneğin, hatalı bir malzeme partisinin izini sürmek ve nerede kullanıldığını tespit etmek gibi karmaşık süreçleri otomatikleştirerek, manuel raporlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve soruna yönelik eyleme geçirilebilir adımlar sunuyor.

💰 Maliyet Kontrolü ve Görünürlük Ön Planda​

Torque, her iş akışı için önceden maliyet tahmini sunuyor, operasyonlara uygun bir ritim belirliyor ve her ajanın ne kadar verimli çalıştığını takip ediyor. Abramson, bu "cam ev" yaklaşımının, yapay zeka kararlarının arkasındaki güveni, yönetişimi ve maliyetleri müşterilere açıkça göstererek Syspro'yu farklılaştırdığını belirtiyor.

Torque ile Yapay Zeka Destekli Üretim IMTS 2026'da Syspro, ERP, MES, SCADA ve depo verilerini birbirine bağlayarak üretim iş akışları için manuel kodlama gerektirmeden yapay zeka ajanları oluşturan endüstriyel bir yapay zeka platformu olan Torque'u tanıttı. Şeffaf yaklaşımı, yapay zeka kararlarına, performansına ve maliyetlerine ilişkin görünürlük de sağlıyor.

Spad Electronic — endüstriyel yapay zeka, akıllı otomasyon, ERP/MES/SCADA entegrasyonu ve veriye dayalı üretimi destekler.
    Güney Horasan – Birjand – Hakim Nezari 21
    +98 56 33333337 | +98 915 963 9959
    www.spad1.ir |
    info@spad1.ir

Geri