- Konu Yazar
Telit Cinterion, Hannover Messe 2026 fuarında deviceWISE Intelligence Suite platformunu tanıtarak, yapay zeka ve endüstriyel veri altyapısının üretim ortamlarında otonom operasyonları nasıl mümkün kıldığını gösterecek.
## Veri Toplamadan Otonom Kontrole Geçiş
Üreticiler artık pasif veri izleme aşamasından gerçek zamanlı karar alma yetisine sahip sistemlere geçiş yapmayı hedefliyor. deviceWISE platformu, makine, proses ve işletme verilerini bir araya getirerek merkezi bir veri ve zekâ katmanı oluşturuyor. Bu yapı, üretimde sürekli operasyon kontrolü sağlarken, otomotiv gibi veri yoğun endüstrilerde veri ekosisteminin gelişmesini destekliyor.
## Yapay Zeka Destekli Video Analizi
Fuarda, deviceWISE platformu Lenovo'nun endüstriyel edge bilişim sistemleri ve NVIDIA'nın yapay zeka altyapısıyla birlikte gösterilecek. Bu sistem, IoT sensörlerinden gelen büyük görsel veri hacmini NVIDIA Metropolis Blueprint ile işleyerek üretim süreçlerini otomatik izleme ve anomali tespiti, görsel veri ile kalite kontrolü ve otomatik olay tanıma gibi uygulamaları mümkün kılıyor. Edge'de işlenen bu yükler, gecikmeyi azaltarak hızlı müdahaleye olanak sağlıyor.
## Endüstriyel Zekâ için Birleşik Veri Altyapısı
deviceWISE, fabrika genelindeki farklı veri kaynaklarını entegre ederek operasyonel teknoloji, işletme platformları ve bağlanabilir cihazlar arasında kesintisiz veri akışı sağlıyor. Bu entegrasyon, dijital tedarik zincirini desteklerken, yapay zeka modellerinin daha doğru tahminler yapmasını mümkün kılıyor.
## Süreç Optimizasyonu için Dijital İkiz
Platform, dijital ikiz iş akışlarıyla üreticilere değişiklikleri uygulamadan önce simüle edip doğrulama imkanı sunuyor. Sanal modeller, senaryoların test edilmesini ve ayarların optimize edilmesini sağlıyor. Onaylanan konfigürasyonlar Telit Cinterion’un bağlantı ve cihaz yönetimi özellikleriyle güvenle edge veya yerel ortamlara dağıtılabiliyor.
## Ölçeklenebilir Endüstriyel Yapay Zeka Çözümleri
deviceWISE Intelligence Suite, gerçek zamanlı veri işleme, yapay zeka destekli analiz ve dijital ikiz doğrulamasını bir araya getirerek üreticilerin otonom ve ölçeklenebilir operasyonlar uygulamasına olanak tanıyor. Bu platform, endüstriyel yapay zeka, edge bilişim ve veri platformlarının entegre edildiği modern üretim sistemlerinin önemli bir örneğini oluşturuyor.