Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Otomatik Hata Tespiti İçin Yeni Nesil Edge AI Platformları!

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • art_657_936762f45899dc3481a1daf657908d8f.jpg

✨ SINTRONES'tan Endüstriyel Devrim​

SINTRONES, hassas üretim ortamlarında termal yükleri yönetmek ve yüksek bant genişliğine sahip görsel verileri işlemek üzere tasarlanmış, sağlam yapay zeka platformlarını tanıttı. ABOX ve IBOX serisi, özellikle otomatik optik denetim (AOI) ve yarı iletken üretiminde çığır açıyor.

🔍 Yarı İletken Üretiminde Artan İhtiyaçlar​

Yarı iletken bileşenlerin boyutları küçüldükçe, makine görüş sistemleri mikroskobik kusurları üretim hızında tespit etmek için daha fazla veri işleme kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Yüksek çözünürlüklü görüntüleme, 3D görüş ve derin öğrenme modelleri, sürekli çalışma sırasında sistemin yavaşlamasını önlemek için kesintisiz işlem performansı ve termal kararlılık gerektiriyor. SINTRONES, bu zorlu gereksinimleri karşılamak için karmaşık yapay zeka modellerini ve yüksek hızlı görsel veri akışlarını gerçek zamanlı kalite kontrol için yöneten kenar mimarileri sunuyor.

🗣️ CEO Kevin Hsu'dan Açıklama​

SINTRONES CEO'su Kevin Hsu, "Yarı iletken denetimi daha yüksek çözünürlüklü ve daha sofistike yapay zeka modellerine doğru ilerledikçe, yalnızca işlem performansı artık yeterli değil. Sürekli performans, termal kararlılık ve yüksek hızlı görüntü işleme de eşit derecede kritik hale geliyor," dedi.

🌡️ Donanım ve Termal Yönetim Harikası​

Şirket, bu donanım çözümlerini VISION 2026 fuarında sergiledi. Öne çıkan ürünlerden ABOX-5221(P)(G)-IP66, Intel Core Serisi 2 işlemciler ve isteğe bağlı Intel Arc GPU hızlandırması kullanıyor. 96 GB'a kadar DDR5 belleği destekleyen bu sistem, toz ve su girişini önleyen IP66 dereceli bir muhafazaya sahip. Ayrıca, çift 10GbE bağlantı noktası ve isteğe bağlı Power over Ethernet (PoE+) özellikli dört adet 2.5GbE bağlantı ile çoklu kamera verilerini işleyebiliyor.

Yoğun işlem gücü gerektiren iş yüklerinin termal yönetimini sağlamak için ABOX-5221(P)(G)-LC varyantı, patentli fansız, pompasız faz değişimli sıvı soğutma mekanizması içeriyor. Bu özel termal tasarım, ısı dağıtım verimliliğini standart soğutma yöntemlerine göre beş kata kadar artırarak sistemin termal kısıtlama olmadan en yüksek işlem frekanslarında çalışmasını sağlıyor. Yeni ABOX-5222E kasası ise çift PCIe x16 yuvası ile derin öğrenme denetim iş yükleri genişledikçe GPU ve görüntü genişletme kartlarının ölçeklendirilmesine olanak tanıyor.

📸 Çoklu Kamera Arayüzleri ve Uzamsal Analiz​

Uzamsal farkındalık ve senkronize çok açılı denetim gerektiren uygulamalar için platformlar, Gigabit Multimedia Serial Link (GMSL2) arayüzlerini kullanıyor. Kompakt IBOX-604-G2 platformu, gerçek zamanlı 3D nesne tespiti ve derinlik tahmini yapmak için çift GMSL2 kameradan gelen verileri işliyor. Daha geniş endüstriyel denetim için, sağlamlaştırılmış IBOX-601-M12X, dört GMSL2 bağlantısı sağlayarak üretim hattında eş zamanlı çoklu kamera yapay zeka çıkarımına olanak tanıyor. Bu arayüzler, endüstriyel operatörlerin uzun kablo mesafelerinde yüksek kare hızlarını ve düşük gecikmeyi koruyan ölçeklenebilir bilgisayar görüş sistemleri dağıtmasına imkan tanıyor.

💡 Rekabet Avantajı​

Endüstriyel kenar bilişim sektöründe, makine görüşü için sağlam yapay zeka platformları öncelikle termal yönetim, arayüz bant genişliği ve çevresel etkilere karşı direnç açısından rekabet ediyor. SINTRONES ABOX ve IBOX serisi, Neousys Technology, Advantech ve Vecow gibi üreticilerin endüstriyel görüş kontrolörleriyle doğrudan rekabet ediyor. ABOX-5221-LC'deki pompasız faz değişimli sıvı soğutma entegrasyonu, standart soğutma yöntemlerine göre önemli bir termal avantaj sağlıyor. Ayrıca, GMSL2 arayüzlerinin yerel entegrasyonu, bu sistemlere standart USB veya GigE görüş kontrolörlerine göre avantaj sağlıyor, çünkü uzun koaksiyel kablolar üzerinden yüksek bant genişliğine sahip, sıkıştırılmamış video verisi iletimini önemli ölçüde daha düşük gecikmeyle mümkün kılıyor.

Geri