Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

25 ve 35 Kilogram Kapasiteli Endüstriyel Robotlarda KUKA'dan Yeni Seri

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1772701420533_0_oe09ecuq.jpg

## 25 ve 35 Kilogram Kapasiteli Endüstriyel Robotlarda KUKA'dan Yeni Seri

KUKA, KR CYBERTECH ailesine 25 ve 35 kilogram taşıma kapasiteli yeni robot modelleri ekledi. Bu yeni robotlar, orta yük sınıfına geçiş sağlarken; endüstriyel uygulamalarda yüksek performansın yanı sıra esnek montaj seçenekleri sunuyor.

KR CYBERTECH serisindeki bu yeni modeller, aynı kurulum alanını koruyarak daha yüksek performans sunmayı hedefliyor. Tekrarlanabilirlik değerlerinde yapılan iyileştirmelerle, yapay zeka uygulamalarına da uygunluk sağlanıyor. Ayrıca, ISO 10218:2025 endüstriyel robot güvenlik standardına uyumluluk ön planda.

### Esnek Montaj ve Geniş Uygulama Alanları

Robotlar, yere, duvara veya farklı açılarda monte edilebilme esnekliği sayesinde mevcut üretim sistemlerine kolay entegrasyon imkanı tanıyor. Malzeme taşımadan, makine boşaltmaya, pick-and-place ve otomatik test uygulamalarına kadar pek çok alanda kullanılabiliyorlar.

### Yeni Merkezi Bilek Tasarımı

Her iki modelde de yeni geliştirilen merkezi bilek yapısı bulunuyor. Bu sayede bilek sertliği artırılarak, yüksek hızlı pick-and-place operasyonları ve ek proses kuvvetleri gerektiren uygulamalarda avantaj sağlanıyor. IP67 koruma sınıfına sahip bilek, toz ve su sıçramalarına dayanıklı.

### KR C5 Slim Kontrol Ünitesi ve İşletim Sistemi

Robotlar, iiQKA.OS2 işletim sistemi için tasarlanan KR C5 slim kontrol ünitesi ile uyumlu. Kompakt yapısı sayesinde sınırlı alanlarda kullanım için ideal olan kontrol ünitesi, ek sürücü modülleri ile genişletilebiliyor.

iiQKA.OS2 işletim sistemi ve KUKA smartPLUG teach pendant ile entegre çalışan sistem, robot programlama ve işletme sürecinde esnekliği artırıyor. Bu yapı, otomatik üretim ortamlarına kolay entegrasyon sağlarken, gelecekteki yapay zeka temelli uygulamalara da hazır.

### KUKA KR CYBERTECH Robotları Özellikleri
    • Taşıma kapasitesi: 25 kg ve 35 kg
    • Yüksek tekrarlanabilirlik ve performans
    • ISO 10218:2025 standartlarına uygunluk
    • IP67 koruma sınıfı ile toz ve suya dayanıklılık
    • Flexible montaj seçenekleri: zemin, duvar ve farklı açılar
    • Kompakt KR C5 slim kontrol ünitesi ile uyumluluk
    • iiQKA.OS2 işletim sistemi destekli
    • Yeni geliştirilen merkezi bilek tasarımı ile artırılmış sertlik

KUKA'nın bu yeni robot modelleri, endüstride esnek, yüksek performanslı ve geleceğe hazır otomasyon çözümleri arayan profesyoneller için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Geri