Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

5G Endüstriyel Switch ile Kesin Zamanlı Kablosuz Otomasyon Mümkün

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • 1776708308523-109376-belden.jpg

Belden, Hannover Messe 2026'da sunduğu Qualcomm destekli yeni 5G endüstriyel switch çözümü ile fabrika otomasyonunda kablosuz ve kesin zamanlı iletişimi destekliyor. Bu yenilikçi sistem, endüstriyel Ethernet ile özel 5G ağlarını birleştirerek, senkronize makine operasyonlarına ve esnek altyapı genişletmeye olanak sağlıyor.

### Endüstriyel Ethernet ile Özel 5G'nin Buluşması
    Belden'in BRS-5G endüstriyel switch konsepti, Snapdragon X72 5G Modem-RF Sistemi sayesinde düşük gecikmeli ve yüksek güvenilirlikte kablosuz haberleşme sunuyor. Bu teknoloji, genellikle kablolu Ethernet'te sağlanan deterministik veri alışverişini kablosuz ortama taşımayı mümkün kılıyor.

### Fabrika Otomasyonunda Kesin Zamanlı İletişim
    Endüstriyel otomasyonun temel gereksinimi olan öngörülebilir gecikme, senkronizasyon ve yüksek kullanılabilirlik bu switch ile sağlanıyor. Sensörler, kontrolörler ve aktüatörler arasında gerçek zamanlı iletişim özel 5G üzerinden, sabit bir kabloya ihtiyaç duymadan gerçekleştiriliyor. Bu özellik özellikle konveyör sistemleri, robotik koordinasyon ve dağıtık hareket kontrolü gibi uygulamalarda üretim kalitesini ve verimliliği artırıyor.

### Esnek ve Ölçeklenebilir Fabrika Ağları
    Özel 5G altyapısı sayesinde üretim hatları ek fiziksel ağ kurulumu olmadan genişletilebiliyor veya yeniden yapılandırılabiliyor. Bu da dağıtılmış ve veri yoğun sektörlerde daha hızlı ve uyumlu üretim ortamları oluşturulmasına imkan tanıyor. Ayrıca, kablosuz bağlantı ile daha fazla sensör ve makinenin deterministik performansla entegre edilmesi modüler üretim ve dağıtılan kontrol sistemlerine destek veriyor.

### Teknik Özellikler
    • Snapdragon X72 5G Modem-RF Sistemi ile donatılmış
    • Özel 5G ağları üzerinden doğrudan endüstriyel Ethernet trafiği
    • Düşük gecikme ile deterministik kablosuz iletişim
    • Gerçek zamanlı senkronizasyon ve yüksek güvenilirlik
    • Endüstriyel protokollerle geniş uyumluluk
    • Modüler ve ölçeklenebilir fabrika ağ mimarileri destekleniyor

### Geleceğe Yönelik Bir Endüstriyel Bağlantı
    Bu sistem, Ethernet protokolünün 5G üzerinden doğrudan uygulanmasıyla gecikmeleri ve karmaşıklığı azaltarak, kablolu ve kablosuz sanayi ağlarının tam entegrasyonuna doğru bir adım teşkil ediyor. Geleneksel Wi-Fi bazlı endüstriyel ağların aksine, özel 5G'nin network slicing, servis kalitesi kontrolü ve spektrum izolasyonu özellikleri sayesinde kesin zamanlama garantisi sağlanabiliyor.

Belden'in 5G endüstriyel switch’i, endüstriyel haberleşmede birleşik ağ altyapılarına doğru dönüşümü hızlandırırken, daha dayanıklı ve yazılım tabanlı endüstri ortamları için kritik önemde bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Geri