Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ABB (B&R) ABB, Dağıtık Kontrol Sistemini Modernizasyon İçin Güncelledi

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • 1776413255813-109369-abb1.jpg

ABB, enerji, su, petrol ve gaz, ilaç ile kağıt üretim sektörlerinde kullanılan dağıtık kontrol sistemi Symphony® Plus'ın yeni sürümü SPR2025'i tanıttı. Bu güncelleme, dijital yeteneklerin entegrasyonunu kolaylaştırırken mevcut işletmelerde kesintisiz çalışma sağlamayı hedefliyor.

### Miras Sistemlerle Yeni Mimariyi Birleştirme
    SPR2025, Harmony (INFI90) gibi eski platformlardan göçü desteklerken operasyonel sürekliliği koruyor. Çevrimiçi güncellemeler, otomatik dönüşüm araçları ve genişletilmiş işletim sistemi uyumluluğu sayesinde tam sistem yenilemeye gerek kalmadan yükseltmeler yapılabiliyor.

### Sanallaştırma ve Bağlantı Özellikleri
    Sistem, birden fazla işletim sisteminin tek bir ortamda çalışmasına olanak vererek BT ve OT katmanlarında yaşam döngüsü yönetimini kolaylaştırıyor. Ayrıca tüm kontrol mimarisinde OPC UA standardını destekleyerek güvenli ve standart veri iletişimi sağlıyor. Ethernet tabanlı altyapı, yüksek veri aktarımı ve saha cihazlarının tutarlı entegrasyonunu güçlendiriyor.

### Kontrol ve Dijital Katmanların Ayrılması
    SPR2025'in önemli yeniliklerinden biri, çekirdek kontrol fonksiyonlarını dijital uygulamalardan ayıran Automation Extended özelliğidir. Bu yapı, gelişmiş analiz, performans izleme ve yapay zeka destekli karar verme araçlarının kontrol katmanından bağımsız çalışmasına olanak tanıyarak süreç kontrolünün güvenilirliğini artırıyor.

### Yaşam Döngüsü Verimliliği İçin Güncellemeler
    Sistem, sürüm senkronizasyonu ve çevrimiçi güncellemelerle mühendislik çalışmalarını ve duruş sürelerini azaltmayı amaçlar. Microsoft'un güncel işletim sistemleri ve sanallaştırma platformları ile uyumludur. Field Information Manager (FIM) sayesinde saha cihazlarının devreye alma, teşhis ve bakım süreçleri geliştirilmiştir.

### Aşamalı Modernizasyon Destekleri
    SPR2025, Harmony Rack sistemlerinden SDe serisine geçişi otomatik araçlarla kolaylaştırarak önceki mühendislik verilerinin korunmasını sağlar. Modüler yükseltmeler ve standart iletişim altyapısı ile sistemlerin operasyonel süreklilik ve güvenilirlik korunarak modernize edilmesine imkan tanır.

Geri