Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## ABD'nin Üst Düzey Eğitimi, Avrupa'nın İleri Teknolojisi ile Endüstrinin Geleceğini Şekillendiriyor
Purdue Üniversitesi, Rittal ve Eplan, endüstriyel ve elektrik mühendisliği çözümleri ile otomasyonda dünya lideri şirketler olarak önemli bir stratejik ortaklığa imza attı. Bu iş birliği, akıllı üretim eğitimi ve endüstri devrimine hazırlık konusunda yeni kapılar açıyor.
Anlaşma, Purdue Polytechnic Enstitüsü merkezli beş yıllık bir iş birliği olarak Chicago Rockwell Automation Fair etkinliğinde resmiyet kazandı. Purdue, Rittal + Eplan Partner Ağı'na araştırma ortağı olarak katılacak ve öğrencilerin akıllı üretim teknolojileriyle pratik deneyim kazanması sağlanacak.
### Ortaklık ve Eğitim İmkanları
Purdue kampüsünde iki özel laboratuvar kurulacak: Eplan Elektrik Mühendisliği Teknolojisi Projeleri Laboratuvarı ve Rittal Otomasyon Sistemleri Laboratuvarı. Bu laboratuvarlarda öğrenciler, tesis mühendisliği, kablo montajı ve kablolama alanlarında veri odaklı süreçleri uygulamalı olarak deneyimleyebilecek.
Ortaklık, öğrencilere Rittal ve Eplan'ın donanım ve yazılım çözümlerine kapsamlı erişim sunarken, burslar, staj programları ve ortak araştırma-geliştirme projelerini de kapsıyor. Purdue Polytechnic Lisesi ağı ile genişleme potansiyeline sahip bu iş birliği, sektördeki lider firmaların kullandığı teknolojilere doğrudan maruz kalma imkanı sağlıyor.
### Purdue Polytechnic Dekanı Daniel Castro'nun Görüşleri
"Purdue Polytechnic, teknolojik gelişmelerle şekillenen endüstrilere yeni nesilleri hazırlama misyonunu her zaman benimsedi. Bu ortaklık, bu vizyonun en güzel örneği." dedi Castro. "Rittal ve Eplan'ın dünya standartlarındaki çözümlerini müfredatımıza entegre ederek, öğrencilerimizi sadece teorik değil, aynı zamanda pratik becerilerle donatıyoruz."
### Endüstriye ve Öğrencilere Katkısı
Ortaklık, sektöre nitelikli iş gücü sağlarken öğrencilerin elektrik mühendisliği tasarımında Eplan platformu ve Rittal'in otomasyon sistemleri ile sistem muhafazalarını kullanarak gerçek dünya deneyimi kazanmasını destekliyor. Bu sayede Purdue'den mezun olan öğrenciler, iş hayatına hazır olarak sektöre adım atacak.
### Rittal ve Eplan'ın Yatırımları
Friedhelm Loh Grubu bünyesindeki şirketler, ABD iş gücünün geleceğine yapılan bu önemli yatırımla yenilikçi araştırmalar için iş birliği fırsatları yaratıyor. Eplan CEO'su Sebastian Seitz, "Purdue'nun öğrencileri endüstride hemen fark yaratacak donanıma sahip olacak." ifadelerini kullandı.
Seitz ayrıca, veri odaklı otomasyonun derinlemesine anlaşılmasının, özellikle kalifiye iş gücü eksikliğinin yaşandığı dönemde büyüme için anahtar olduğunu vurguladı.
### Öğrencilere Sağlanan Fırsatlar
Ortaklık, Purdue öğrencilerine somut avantajlar da sağlıyor. Geçen sonbaharda Rittal ve Eplan destekli bir bitirme projesi Rockwell Automation Fair inovasyon alanında sunuldu. Ayrıca 100'den fazla öğrenci, sektördeki üst düzey yöneticilerle networking yapma fırsatı buldu. Rittal ve Eplan yöneticileri, Purdue Polytechnic Dekan Danışma Kurulu'na da katılarak iş birliğini güçlendirecek.