Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Universal Robots Accenture'dan Yapay Zekâ Destekli Otonom Operasyonlar İçin General Robotics Yatırımı

Semih Asil

Endüstri Vadisi
Industry Valley
1777381260901-69e7c8f6cbb3b2b6bd804806-accenture_pic.png

Accenture, yapay zekâ tabanlı robotik çözümler sunan General Robotics şirketine yatırım yaparak, AI destekli otonom operasyonların hızlanmasını hedefliyor.

General Robotics, farklı üretici robotlarını yapay zekâ ile entegre eden ve robotların kolayca uyarlanmasını sağlayan GRID adlı bir platform geliştirdi. Bu platform, modüler yapay zekâ özellikleri, bulut tabanlı yönetim, simülasyon eğitimi ve veri ile fikri mülkiyet üzerinde tam kontrol sunuyor.

### General Robotics GRID Platformu Özellikleri
  • Çoklu üretici robotları AI ile bağlayan birleşik zeka platformu
  • Modüler yapay zekâ işlevselliği
  • Bulut tabanlı orkestrasyon
  • Simülasyon temelli eğitim imkânı
  • Veri ve fikri mülkiyet egemenliği

Accenture, bu yatırımla fiziksel yapay zekâ, üretim, lojistik, enerji ve havacılık alanlarındaki uzmanlığını General Robotics’e taşıyor. Ayrıca Nvidia’nın fiziksel yapay zekâ ekosistemindeki rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Nvidia Isaac Sim robot simülasyon çerçevesi, General Robotics’in GRID platformu ile entegre şekilde çalışıyor.

Accenture, Nvidia Omniverse kütüphaneleri, Mega Nvidia Omniverse Blueprint ve Nvidia Metropolis platformlarını kullanarak yazılım tanımlı fabrikalar ve depolar için görsel yapay zekâ ajanlarını devreye alıyor.

Bu gelişmeyle, yapay zekâ destekli robotik uygulamalar ve otomasyon sistemlerinde önemli bir adım atılıyor, endüstriyel süreçlerin dijitalleşmesi ve otonom hale gelmesi hızlanıyor.

Geri