Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ASMPT, AI Destekli Hat Optimizasyonu ile SMT Analitiğini Geliştiriyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1770786212979_1_1gvxldg2.jpg

## ASMPT, AI Destekli Hat Optimizasyonu ile SMT Analitiğini Geliştiriyor

ASMPT, yüzey montaj teknolojisi (SMT) üretiminde üretim şeffaflığını ve hatta verimliliği artırmak amacıyla SMT Analytics yazılımını yapay zeka destekli yeni analiz fonksiyonlarıyla genişletti.

En yeni sürüm, tüm SMT hatlarında zaman kullanımını kapsamlı şekilde değerlendiren Hat Dengeleme Analizi özelliğini sunuyor. Ayrıca, mevcut teorik çevrim süresi karşılaştırması ve reddedilen parça analizleri gibi özellikler de derinlemesine operasyonel içgörüler sağlamak üzere geliştirildi.

### Hat Düzeyinde Şeffaflık ve Darboğaz Tespiti

SMT Analytics, çoklu hatlardan üretim verilerini topluyor ve bunları teorik olarak optimal referans değerlerle karşılaştırıyor. Amaç, karmaşık ve yüksek karışımlı üretim ortamlarında bile darboğazları, dengesiz hat yapıları ve gizli optimizasyon imkanlarını ortaya çıkarmak.

Hat Dengeleme Analizi, her istasyondaki gerçek çevrim süresini WORKS Programlama yazılımı tarafından hesaplanan referans değerlerle karşılaştırarak performansı sınırlayan noktaları anında görünür kılıyor. Böylece üreticiler, hat dengesi ve farklı programların etkilerini net şekilde analiz edebiliyor.

### Gelişmiş Teorik Çevrim Süresi Karşılaştırması

Yeni sürüm, bekleme süreleri ve hızlanma ayarları gibi programlama parametrelerindeki sapmaları da tespit ediyor. Bu parametreler yerleştirme döngülerini binlerce kez etkilediğinden, küçük ayarlamalar bile önemli verimlilik artışları sağlayabiliyor.

1770786213009_1_d6mbu14v.jpg

### Maliyet Bazlı Reddedilen Parça Analizi ve Bakım Entegrasyonu

Gelişmiş Reddedilen Parça Analizi, yalnızca red oranlarını değil aynı zamanda komponent maliyetlerini de dikkate alıyor. Böylece üreticiler, kusurların ekonomik etkisini daha hassas ölçebiliyor.

Fabrika Ekipman Merkezi ile entegre çalışan sistem, besleyici durumu, çevrim sayacı ve servis aralıkları gibi bakım verilerine analiz ortamından erişim sağlıyor. Bu da kalite, maliyet ve bakım performansını birlikte değerlendirerek karar alma süreçlerini destekliyor.

### Yapay Zeka Destekli Raporlama ve Öneriler

En önemli gelişmelerden biri, yapay zeka destekli raporlama özelliğinin eklenmesi. Entegre asistan, üretim verilerini otomatik analiz edip öncelikli ve yapılandırılmış iyileştirme önerileri sunuyor. Bu sayede veri panellerinin manuel yorumlanması azalıyor ve aksiyon süreçleri hızlanıyor.

SMT Analytics, ayrıca IPC-2591 Connected Factory Exchange (CFX) protokolü aracılığıyla üçüncü parti makinelerin entegrasyonunu da destekleyerek, farklı üretim ortamlarında bile tutarlı ve hat seviyesinde optimizasyon olanağı sağlıyor.

ASMPT’nin açıklamasına göre, bu genişletilmiş çözüm, derin süreç uzmanlığını pratik ve veri odaklı iyileştirmelere dönüştürerek elektronik üreticilerinin akıllı ve yapay zeka destekli SMT üretimine geçişini destekliyor.

Geri