Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ASRock Industrial, Güvenli Edge Yönetimi için AiSMA'yı Tanıttı

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1770786228889_1_gb6pno0v.jpg

## ASRock Industrial, Güvenli Edge Yönetimi için AiSMA'yı Tanıttı

ASRock Industrial, endüstriyel edge altyapılarında güvenli, standartlaştırılmış ve ölçeklenebilir uzaktan yönetim sağlayan Redfish® tabanlı bir sistem yönetim çerçevesi olan AiSMA'yı (ASRock Industrial System Management Architecture) geliştirdi.

### AiSMA ile Standartlaştırılmış ve Güvenli Yönetim
    Endüstriyel operasyonlarda yazılım tanımlı ve bağlantılı sistemlere geçiş hızlanırken, dağıtılmış sistem düğümlerinin merkezi ve güvenli yaşam döngüsü yönetimi kritik önem kazandı. AiSMA, donanım, yazılım, BIOS ve işletim sistemi yönetimini güvenli API tabanlı mimaride birleştirerek uzun vadeli yönetim ve platformlar arası uyumluluk sağlar.

### Redfish® Tabanlı Yönetim
    AiSMA, DMTF Redfish® standardı üzerine kurulu olup, satıcı bağımsız ve güvenli sistem kontrolü sunar. Bu yapı, otomasyon ve AIoT uygulamalarındaki heterojen edge cihazlarının tutarlı yönetimine imkân tanır ve mevcut IT ile OT yönetim sistemlerine entegrasyonu kolaylaştırır.

### AiOOB Modülü ile Bant Dışı Uzaktan Kontrol
    AiSMA, AiOOB modülü sayesinde işletim sisteminden bağımsız uzaktan yönetimi destekler. Bu sayede:

• Gerçek zamanlı sağlık izleme
    • Proaktif uyarı bildirimleri
    • Uzaktan kurtarma ve bakım
    • Arıza süresi risklerinin azaltılması

gibi avantajlar sağlayarak operasyonel dayanıklılığı artırır ve siber güvenliği güçlendirir.

1770786228913_1_nm7efd4a.jpg

### Kapsamlı Yaşam Döngüsü Kontrolü ve Anlık Görünürlük
    AiSMA, donanım ve yazılım yönetimi, BIOS güncellemeleri, ağ ayarları ve saat senkronizasyonu gibi tüm yaşam döngüsü süreçlerini kapsar. Ayrıca işlemci, bellek, depolama, BIOS, ağ arayüzleri ve güç/termal durumları gerçek zamanlı olarak izleyerek kestirimci bakım ve yüksek kullanılabilirlik sağlar. Olay takibi, Redfish® etkinlik abonelikleri ve BIOS güncellemeleri yönetimi kolaylaştırır.

### Endüstriyel Sınıf Güvenlik ve Uyumluluk
    AiSMA, IEC 62443-4-2 siber güvenlik standartlarına uyumlu olarak geliştirilmiştir. Üretim, otomasyon ve kritik görev uygulamalarında sistem güvenliğini artırır.

### AiSMA Destekli Edge AIoT Platformları
    AiSMA, ASRock Industrial’ın aşağıdaki platformlarında doğrulanmıştır:

• iEP-7000E Serisi: Intel® Core™ Ultra işlemcilerle yüksek performanslı endüstriyel düğümler
    • iEP-5000G Serisi: Intel Atom® tabanlı verimli edge kontrolörler

Redfish® uyumluluğu ve kapsamlı yaşam döngüsü yönetimiyle AiSMA, endüstriyel edge sistemlerinde tutarlılık, uyumluluk ve karmaşıklığın güvenilir yönetimini mümkün kılar.

ASRock Industrial, AiSMA ile açık, güvenli ve standart bir sistem yönetimi sunarak edge bilişim altyapılarını uzun ömürlü ve dayanıklı operasyonlara hazırlar.

Geri