Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Emerson, İspanya Ulusal Doğal Gaz Şebekesi İşletmecisi Tarafından Enerji Sürekliliği ve Güvenliği İçin Tercih Edildi

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1771355119210_0_z8q07iwb.png

## Emerson, İspanya Ulusal Doğal Gaz Şebekesi İşletmecisinin Enerji Sürekliliği ve Güvenliği İçin Tercihi

İspanya'nın ulusal gaz şebekesi işletmecisi Enagás, ülkenin doğal gaz arzının sürekliliği, güvenliği ve emniyeti için Emerson’ın yazılım çözümlerine güveniyor.

BEDFORD, Mass., 17 Şubat 2026 — Küresel otomasyon lideri Emerson, AspenTech Dijital Şebeke Yönetim çözümlerinin İspanya’nın gaz iletim ağını izlemek, işletmek ve optimize etmek için Enagás, S.A. tarafından kullanıldığını duyurdu. Ülkenin ulusal gaz şebekesi operatörü olan Enagás, doğal gaz arzının devamlılığı, güvenliği ve emniyeti için Emerson yazılımlarına dayanıyor.

Emerson, 11.000 kilometreden fazla gaz boru hattını yönetirken, biyometan ve hidrojen gibi çeşitli gazlarla ağ işletimini dijital inovasyonla destekliyor. Enagás’ın gelişmiş enerji altyapısı, iddialı iş hedeflerine ulaşmasını, boru hattı operasyonlarını korumasını ve İspanya için en iyi enerji dağıtımını sağlamasını mümkün kılıyor.

Enagás, gaz iletim ağının denetimi için AspenTech OSI Monarch SCADA ve AspenTech OSI Continua Boru Hattı Yönetimi çözümlerini kullanıyor. Gerçek zamanlı enerji hesaplamaları, gaz izleme ve aşırı basınç veya boru hattı kopması gibi tehlikeli durumları önceden tespit ederek güvenli, emniyetli ve mevzuata uygun gaz hizmetleri sunuyor.

### Teknik Özellikler
    • 11.000 kilometreden fazla gaz boru hattı yönetimi
    • Biyometan ve hidrojen gibi çeşitli gazlarla dijital ağ işletimi
    • AspenTech OSI Monarch SCADA ile gerçek zamanlı şebeke denetimi
    • AspenTech OSI Continua Boru Hattı Yönetimi ile boru hattı gözetimi
    • Gerçek zamanlı enerji hesaplamaları ve gaz izleme
    • Aşırı basınç ve boru hattı kopması gibi tehlikeli durumların erken tespiti

"Enagás gibi sektör liderleri, daha dirençli ve verimli enerji işletimi için dijital teknolojinin önemini fark ediyor," diyor Emerson Aspen Technology iş kolu dijital şebeke yönetimi genel müdürü Stuart Harris. "Dijital şebeke yönetim çözümlerimiz, Enagás’a vazgeçilmez sistemleri üzerinde tam görünürlük ve bölgenin doğal gaz arzını uzun vadede destekleyecek kapsamlı içgörüler sağlıyor."

### Emerson Hakkında
    Emerson, en zorlu teknoloji sorunlarına çözümler sunan küresel bir otomasyon lideridir. Merkezi St. Louis, Missouri’de bulunan Emerson, otonom geleceği şekillendirerek müşterilerinin operasyonları optimize etmelerine ve inovasyonu hızlandırmalarına olanak tanır.

Geri