- Konu Yazar
Endüstriyel otomasyon dünyasında, hassasiyet ve verimlilik her zaman ön plandadır. Özellikle orta ölçekli üretim uygulamaları için tasarlanmış yeni nesil hareket kontrol çözümleri, bu alanda çığır açmaya hazırlanıyor. Kollmorgen'in piyasaya sürdüğü 8 eksenli hareket kontrolcüsü ve yüksek voltajlı servo sürücüsü, üretim hatlarında esneklik ve performansı bir araya getiriyor.
─────────────────────────
💡 Yeni Nesil Kontrolcü: PCMM2G Essentials
Kollmorgen, otomasyon portföyünü PCMM2G Essentials adlı 8 eksenli programlanabilir hareket kontrolcüsü ile genişletiyor. Bu kompakt cihaz, indeksleme, konumlandırma ve çok eksenli koordinasyon gerektiren uygulamalar için merkezi bir çözüm sunuyor. Özellikle otomotiv parça üretimi, malzeme işleme ve lojistik tesislerinde gelişmiş hareket kontrolü ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.
[]Kompakt Tasarım: DIN rayında az yer kaplayarak kabin entegrasyonunu kolaylaştırır.
[]Esnek Programlama: Standart IEC 61131-3 dilleri veya görsel tabanlı Pipe Network ile programlanabilir.
[]Merkezi Kontrol: Sekiz eksene kadar senkronize koordinasyon sağlar.
⚡ Yüksek Güç, Yüksek Verimlilik: 480V Servo Sürücü
Yeni kontrolcüye eşlik eden 4 kW'lık yüksek voltajlı servo sürücü, ağır hizmet tipi makineler ve lojistik altyapıları için ideal. Bu sürücü, 240 ila 480 VAC üç fazlı girişi destekleyerek, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki standart endüstriyel elektrik şebekeleriyle doğrudan uyum sağlıyor.
[
- ]Transformatörsüz Çalışma: Harici bir düşürücü transformatöre olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu sayede elektrik panosu tasarımını basitleştirir ve enerji kayıplarını azaltır.
[]Yüksek Güç Çıkışı: 4 kW'a kadar güç sağlayarak yüksek torklu uygulamalar için uygundur.
[]Enerji Verimliliği: Transformatör kaynaklı ısı üretimini ve enerji kayıplarını minimize eder.
🤝 Entegre Otomasyon Mimarisi
8 eksenli kontrolcü ve 480V servo sürücü, Kollmorgen'in geniş endüstriyel otomasyon mimarisine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. Servo motorlar, sürücüler ve kontrol yazılımını tek bir ekosistemde birleştirerek, OEM'lerin (Orijinal Ekipman Üreticileri) harici denetleyici kontrol ve eksiksiz sistem programlaması yapmasına olanak tanır. Birleşik Krallık'ta INMOCO gibi distribütörler, hareket sistemi tasarımı, yük boyutlandırma ve bileşen spesifikasyonu konularında mühendislik danışmanlığı sunarak bölgesel dağıtımı destekliyor.
📊 Pazar Konumlandırması ve Teknik Üstünlük
Endüstriyel otomasyon sektöründe, 8 eksenli hareket kontrolörleri, tek eksenli sürücüler ile düzinelerce ekseni yöneten karmaşık PLC'ler (Programlanabilir Mantık Kontrolcüleri) arasındaki boşluğu dolduran özel bir orta segmenti hedefler. Rockwell Automation CompactLogix serisi veya Omron NX1 gibi rakiplerle karşılaştırıldığında, bu donanımın temel farklılaştırıcıları işlem döngüsü süreleri, EtherCAT gibi deterministik ağ protokolleri ve yerel programlama ortamlarıdır.
480V, 4 kW servo sürücüler ise ağır imalatta standarttır çünkü daha yüksek voltajlar, yüksek torklu uygulamalar için kablo kalınlığını ve akım çekişini minimize eder. Doğrudan 480V üç fazlı giriş yeteneği, bu servo sürücüyü Siemens SINAMICS S210 ve Allen-Bradley Kinetix 5500 gibi donanımlarla doğrudan rekabete sokar. Bu sınıftaki kritik ölçülebilir bir özellik, izolasyon transformatörünün ortadan kaldırılmasıdır; bu, önemli fiziksel kabin alanı tasarrufu sağlar ve kapalı elektrik muhafazası içindeki termal dağıtım gereksinimlerini azaltır.
Kollmorgen'in bu yeni ürünleri, endüstriyel otomasyonda daha akıllı, daha verimli ve daha entegre çözümler arayan işletmeler için önemli bir adım teşkil ediyor. Gelişmiş kontrol yetenekleri ve yüksek güç verimliliği sayesinde, üretim süreçlerinde yeni bir optimizasyon seviyesi vaat ediyor.