Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 FFG'den AMB 2026'da Akıllı Üretim Çözümleri!

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_523_7a250e20b8b1df38ca72bc13677437d1.jpg

Fair Friend Group (FFG), AMB 2026 Stuttgart fuarında "Stopover" temasıyla üretim geleceğini sergilemeye hazırlanıyor. Küresel makine takımı ağı, uzman markalarının yüksek performanslı, entegre çözümlerini nasıl sunduğunu gösterecek.

✨ Öne Çıkan Yenilikler:​

• MAG MMH 630: Havacılık, enerji ve ağır ekipman gibi zorlu sektörlerde büyük, karmaşık iş parçalarının yüksek hassasiyetli işlenmesi için tasarlanmış yeni ağır hizmet işleme merkezi.
    • Witzig & Frank - Pfiffner InfinitE: Yeni nesil CNC döner transfer makinesi. Elektromekanik CNC eksenleri entegre ederken, kanıtlanmış hidrolik sıkıştırmayı koruyarak yüksek hacimli üretim için programlama esnekliğini ve proses stabilitesini artırıyor.
    • HESSAPP VDM 750 Plus: Tornalama ve dişli sıyırmayı tek bir maliyet etkin işlemde birleştiren dikey tornalama makinesi. Komple dişli işleme için ideal.

art_523_873d258180f94a53b0abbe57887bb174.jpg

💡 Dijital Dönüşüm:​

FFG, fiziksel donanımın ötesinde "Create MyVirtual Machine" dijital ikiz teknolojisini de vurgulayacak. Bu yazılım, mühendislerin makine davranışını gerçekçi bir şekilde simüle etmelerine, NC programlarını test etmelerine ve takım yollarını optimize etmelerine olanak tanıyor. Akıllı MAG otomasyonu ve durum izleme araçlarıyla birlikte bu dijital çözümler, genel ekipman etkinliğini (OEE) artırmak, enerji tüketimini en aza indirmek ve modern fabrikalar için anahtar teslimi üretim stratejileri sunmak üzere tasarlandı.

⚙️ Sektördeki Değişim:​

Makine takımı sektörü, karmaşık geometrileri işleme, enerji kullanımını azaltma ve operatör müdahalesini en aza indirme ihtiyacıyla derin bir değişim yaşıyor. Dişli sıyırmanın standart bir dikey tornalama merkezine entegrasyonu, ağır iş parçalarını birden fazla uzmanlaşmış makine arasında taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak çevrim sürelerini kısaltıyor ve sıkıştırma hatalarını en aza indiriyor. Kapsamlı bir dijital ikiz uygulaması ise "sanal devreye alma" yönündeki daha geniş bir endüstri hareketini yansıtıyor. Bu, fiziksel başlangıç sürelerini önemli ölçüde azaltıyor ve ilk parça üretiminde felaketle sonuçlanabilecek takım çarpışmaları riskini ortadan kaldırıyor.

art_523_310eb98bd430459878dfc7db77e10de9.jpg

Geri