Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Flir ve edevis'ten Otomatik Tahribatsız Muayenede Yeni Dönem: Gerçek Zamanlı Termal Görüntüleme! 💡

Elif Özaksu

Kurumsal
Industry Valley
  • Altanlar
  • art_198_5a25be3d1e6e6ab39646bf8e37efdd0c.jpg

Endüstriyel üretimde kalite kontrol süreçleri her geçen gün daha da kritik hale geliyor. Üreticiler, ürünlerinin bütünlüğünü sağlamak ve kusurları erkenden tespit etmek için yenilikçi çözümler arayışında. İşte tam da bu noktada, Teledyne bünyesindeki Flir ve aktif termografinin öncüsü edevis GmbH, otomatik tahribatsız muayene (NDT) alanında çığır açan bir iş birliğine imza attı.

─────────────────────────

🔥 Flir A6450 MWIR Kamera ile Kusursuz Entegrasyon​

Bu iş birliğinin merkezinde, Flir A6450 uzun ömürlü soğutmalı MWIR kamera yer alıyor. Bu kamera, otomatik denetim iş akışlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilerek yapısal anormallikleri gerçek zamanlı olarak tespit etme yeteneği sunuyor. Geleneksel yöntemlerin veya standart sensörlerin gözden kaçırdığı kusurları bile ortaya çıkarabilen bu sistem, üretim hattında devrim yaratmaya aday.

🔬 Gizli Kusurlara Son: Otomotivden Enerjiye Geniş Kullanım Alanı​

Otomotiv, enerji ve ileri üretim gibi sektörlerde, taşlama yanıkları, kaplama ayrılmaları, yapışma hataları ve yüzey altı düzensizlikler gibi gizli kusurlar ürün bütünlüğünü tehlikeye atabilir. Geleneksel denetim teknikleri genellikle küçük alanları incelerken, Flir-edevis yaklaşımı, tam yüzey, yüksek hızlı termal denetim için yeni bir standart belirliyor. Bu sayede, saniyeler içinde eyleme geçirilebilir sonuçlar elde etmek mümkün oluyor.

⚙️ 7/24 Çalışmaya Uygun Tasarım ve Yüksek Performans​

art_198_3006eb8fccb1103f16eda7f3ea137dbe.jpg

Sistemin kalbindeki Flir A6450, zorlu endüstriyel ortamlarda 7/24 sürekli çalışma için özel olarak tasarlandı. 27.000 saatlik uzun ömürlü soğutucusu ve yüksek hızlı MWIR (Orta Dalga Kızılötesi) görüntüleme yetenekleri, hassas sıcaklık ölçümü ve hızlı termal tepki yakalama imkanı sunuyor. Bu özellikler, aktif termografi sırasında yüzey altı kusurları tespit etmek için kritik öneme sahip. edevis'in lazer tabanlı uyarma ve gelişmiş termografi yazılımıyla birleştiğinde, sistem insan gözüyle görünmeyen ve geleneksel sensörlerle tespiti zor olan yapısal anormallikleri ortaya çıkarıyor.

🗣️ Üreticiler İçin Güvenilir ve Temassız Çözüm​

Flir Küresel Dikey Direktörü Mathew Hasty, "Üreticiler, kalite güvence süreçlerinin daha fazlasını otomatikleştirme ve mutlak güvenilirliği sürdürme konusunda artan bir baskı altında. A6450 tam da bu ortamlar için tasarlandı. edevis'in aktif termografisiyle birleştiğinde, yapısal davranışa ilişkin gerçek zamanlı bilgiler sunarak müşterilerin kusurları daha erken yakalamasına ve üretimin devam etmesine yardımcı oluyor" dedi.

edevis'in aktif termografi platformları, metallerin, kompozitlerin, batarya bileşenlerinin ve hassas işlenmiş parçaların yapısal denetimi için yaygın olarak kullanılıyor. Flir termal görüntülemenin entegrasyonuyla, bu sistemler termal uyarma altındaki malzeme davranışına daha derinlemesine bir bakış sağlıyor ve doğrudan üretim hattında otomatik karar verme süreçlerini destekliyor. Sonuç, modern üretim hızlarına uyum sağlayan güvenilir, temassız ve tekrarlanabilir bir denetim süreci.

🎯 Geleceğin Üretim Hattı İçin Hazır Çözüm​

edevis GmbH Genel Müdürü Alexander Dillenz ise, "Misyonumuz, yüksek hassasiyetli NDT'yi tamamen otomatik, hızlı ve entegre etmesi kolay hale getirmek. Flir A6450, sürekli endüstriyel kullanım için gereken termal performansı ve uzun vadeli kararlılığı bize sağlıyor. Birlikte, üreticilerin aksi takdirde gizli kalacak kusurları tespit etmelerini ve bunu üretim hatlarının talep ettiği hızda yapmalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Endüstriler otomatik denetim teknolojilerini benimseme hızlarını artırırken, Flir termal görüntüleme ve edevis aktif termografisinin bu birleşimi, ölçeklenebilir ve geleceğe hazır bir çözüm sunuyor. Fren disklerinden kompozit yapılara, batarya hücrelerinden yarı iletken bileşenlere kadar geniş bir yelpazede uygulanan bu entegre iş akışı, üreticilere ürün bütünlüğünü sağlamak ve hurda oranını azaltmak için güçlü bir araç sağlıyor.

art_198_5b5d510e892299a4cc2a65d67ca10d6d.jpg

Geri