Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Hirebotics Kurucu Ortağı Matthew Bush CEO Oldu
Hirebotics, metal işleme sektörüne yönelik işbirlikçi robot çözümleri sunan şirket, eş kurucusu Matthew Bush'u 20 Şubat itibarıyla CEO olarak atadı. Bush, 10 yılı aşkın süredir liderlik yapan Rob Goldiez'in yerine geçti.
Bush, 2015'te Hirebotics'i Goldiez ile birlikte kurduğundan beri şirketin elektro-mekanik ürün geliştirme, üretim operasyonları ve müşteri başarısı süreçlerini yönetti. Hirebotics'in Beacon platformu destekli kaynak ve kesme sistemleri, dünya çapında birçok üretim atölyesinde kullanılmakta.
Goldiez, şirket kurulduktan sonra önemli yeniliklere imza attı, 2017'de erken aşama yatırımlar alındı, 2021'de Beacon destekli Cobot Welder lansmanı yapıldı ve Universal Robots tarafından birçok kez Global OEM of the Year ödülüne layık görüldü.
### Hirebotics Liderlik Değişikliği
- Matthew Bush, Şubat 2026 itibarıyla CEO olarak atandı.
- Rob Goldiez, 10 yıldan uzun süredir şirketi yönettikten sonra emekli oldu.
- Bush, öncesinde IDEX Corporation ve The Scott Fetzer Company’de üst düzey liderlik pozisyonlarında bulundu.
### Matthew Bush'un Kariyeri ve Vizyonu
- Hirebotics’in elektro-mekanik ürün geliştirme ve üretim operasyonlarından sorumlu.
- Florida Üniversitesi Warrington İşletme Okulu'ndan MBA, Northern Iowa Üniversitesi'nden endüstri teknolojisi yüksek lisans derecesi sahibi.
- "Kalıtsız programlama" ve uygulama tabanlı yaklaşımla, kaynak çalışanlarının verimliliğini artırmayı hedefliyor.
### Rob Goldiez’in Katkıları
- Hirebotics’i fikir aşamasından sektörün tanınan isimlerinden biri haline getirdi.
- Otomasyonun kaynakçılarla birlikte çalışması gerektiği vizyonunu benimsedi.
- Şirketin çok sayıda uluslararası başarı ve ödül kazanmasını sağladı.
### Hirebotics Hakkında
- 2015’te Nashville, Tennessee merkezli olarak kuruldu.
- Metal işleme sektörü için işbirlikçi robotik çözümler geliştiriyor.
- Beacon destekli Cobot Welder, Cobot Cutter ve Cobot Painter ürünleri ile programlama bilgisi gerektirmeden otomasyon sağlıyor.
- Universal Robots OEM ortağı ve FANUC ASI üyesi.
Hirebotics, cobot pazarındaki hızla büyüyen taleple beraber, kaynak ve üretim atölyelerinin verimliliğini artırmak için yenilikçi ve kullanıcı dostu çözümler sunmaya devam ediyor.