Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

✨ Kaynak Noktası Denetiminde Devrim: 3D Snapshot Sensörler Geliyor! ✨

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • art_278_9c86b298a9570d62880e99dc46b970a5.jpg

🚗 Otomotiv Üretiminde Yeni Dönem: Kaynak Noktası Denetimi 🚗​

Micro-Epsilon, otomotiv sektöründeki kaynak noktası denetiminde çığır açan bir teknoloji sunuyor: yüksek çözünürlüklü 3D snapshot sensörler. Bu optik ölçüm sistemi, gövde üretimindeki kaynaklı birleşim yerlerinin geometrik denetimini hassas bir şekilde yaparak süreç güvenilirliğini artırıyor.

🔍 2D'den 3D'ye Geçiş: Neden Önemli? 🔍​

Geleneksel iki boyutlu test yöntemleri, kaynak noktalarının yapısal bütünlüğünü kontrol etmede yetersiz kalıyordu. Çünkü bu sistemler sadece kontrast bilgisi sağlıyor ve birleşim yerlerinin üç boyutlu özelliklerine dair güvenilir veri sunmuyordu. Yeni 3500 serisi snapshot sensörler ise tek bir ölçümde yüksek çözünürlüklü bir nokta bulutu oluşturarak bu sınırlamayı ortadan kaldırıyor.

• []Tam Geometrik Topografya: Sensörler, kaynak noktasının tüm geometrik topografyasını yakalar.

[
      ]Hassas Parametreler: Yükseklik, çap, şekil ve tam uzamsal konum gibi kritik parametreleri hesaplar.

[]Otomatik Karşılaştırma: Ölçülen değerler, tasarım verilerindeki hedef değerlerle otomatik olarak karşılaştırılır.

🚀 Üretim Hattına Sorunsuz Entegrasyon ve Hız 🚀​

Bu optik ölçüm sistemi, üretim akışını etkilemeden doğrudan üretim sürecine entegre edilebilir. Sensörler, aynı anda birden fazla kaynak noktasını ölçebilme yeteneği sayesinde kalite kontrol döngü sürelerini önemli ölçüde azaltır. Boyutsal sapmalar veya hatalı bağlantılar anında tespit edildiğinde, tesis kontrol sistemleri hızla tepki verebilir. Bu sayede:

• [
    • ]Yeniden işleme çabası minimize edilir.
    • Hurda oranı gözle görülür şekilde düşer.

Bu sürekli inline geometrik denetim, süreç güvenilirliğine doğrudan katkıda bulunarak otomatik birleştirme teknolojisinde tutarlı kaliteyi garanti eder.

💡 Teknik Üstünlük: Snapshot Sensörler Fark Yaratıyor 💡​

Otomatik kaynak noktası denetimi pazarında, fringe projeksiyon tabanlı optik 3D sistemler, lazer tabanlı profil sensörleri ve geleneksel ultrasonik test yöntemleriyle rekabet ediyor. Snapshot sensörlerin lazer çizgi tarayıcılara göre teknik avantajı, tek bir pozlama döngüsünde tam bir üç boyutlu yüzeyi yakalayabilmesidir. Bu, dengesiz taşıma sistemleri veya robot kolundaki titreşimlerle ortaya çıkabilecek hareket artefaktlarını en aza indirir. Yansıtıcı metal yüzeyler veya değişen aydınlatma koşullarında 2D kamera sistemlerinin zorlandığı durumlarda, fringe projeksiyon teknolojisi, kaynak dikişindeki minimal oyukları veya asimetrileri tam olarak ölçmek için gerekli olan daha yüksek derinlik çözünürlüğü sunar.

Geri