- Konu Yazar
🛠️ Rockwell Automation ve Augury'den Çığır Açan İş Birliği
Endüstriyel otomasyon dünyasında devrim niteliğinde bir adım atıldı! Rockwell Automation ve Augury, makine sağlığı izleme sistemlerini bilgisayarlı bakım yönetim sistemleriyle (CMMS) entegre etmek için teknolojik bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği, işletmelerin operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.
📊 Veri Kullanımında Devrim
Endüstriyel tesisler tonlarca operasyonel veri toplasa da, bu verilerin yarısından azı bakım süreçlerinde etkin bir şekilde kullanılıyor. Bağımsız makine izleme sistemleri arıza uyarıları üretse de, bakım iş akışlarını otomatikleştirme konusunda yetersiz kalabiliyor. İşte bu noktada, arıza tespiti ile iş emri yürütme arasındaki boşluğu doldurmak için teşhis sistemleri ve kurumsal bakım yazılımları arasında birleşik veri arayüzleri kritik önem taşıyor.
⚙️ Teknik Mimari ve Fonksiyonel Roller
Bu entegre çözüm, Augury'nin durum izleme ve teşhis yeteneklerini Rockwell Automation'ın varlık yönetim yazılımı yığınıyla, özellikle de Fiix CMMS ve FactoryTalk Optix görselleştirme platformuyla birleştiriyor.
- Augury: Makine teşhis katmanını sağlıyor. Titreşim, akustik ve sıcaklık verilerini sürekli analiz ederek mekanik anormallikleri tespit ediyor, arıza modlarını teşhis ediyor ve düzeltici öneriler sunuyor.
- Rockwell Automation: Yürütme katmanını yönetiyor. Augury'den gelen teşhis bulgularını entegre bir yapay zeka bakım asistanı aracılığıyla işleyerek iş emri oluşturmayı, bakım görevlerini planlamayı ve gerekli kaynakları tahsis etmeyi otomatikleştiriyor.
🔄 Operasyonel İş Akışları ve Sistem Uygulaması
Entegre mimari, üretim varlıkları arasında kapalı döngü bir güvenilirlik iş akışı oluşturuyor:
- Anomali Tespiti: Makine sensörleri, fiziksel parametreleri teşhis sistemine ileterek temel operasyonel sağlığı belirliyor ve erken aşamadaki bileşen bozulmalarını tespit ediyor.
- Otomatik Çeviri: Doğrulanmış teşhis raporları, manuel veri girişi olmadan standart arayüzler aracılığıyla bakım yönetim yazılımına otomatik olarak aktarılıyor.
- Yürütme Planlaması: Sistem, arıza bağlamı, gerekli parçalar ve teknisyen görevlendirmesi için önerilen düzeltici eylemleri içeren iş emirlerini otomatik olarak taslak haline getiriyor.
- Operasyonel Bağlam: Makine sağlığı analizlerini üretim planlamasıyla birleştirmek, tesislerin operasyonel etki ve planlı duruş sürelerine göre onarımları önceliklendirmesini sağlıyor.
Bu sistem yapılandırması, arıza tespiti ile fiziksel onarım arasındaki gecikmeyi azaltarak, ayrık ve süreç bazlı üretim operasyonlarında süreç istikrarını sağlamak üzere tasarlandı. Entegre çözümün ticari olarak Eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor.