Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Metso, Agrega Üretim Takibinde Dijital Hizmetleri Entegre Ediyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1772824015828_0_u7y1iy5x.jpg

## Metso, Agrega Üretim Takibinde Dijital Hizmetleri Entegre Ediyor

Metso, agrega üretim tesislerinde ekipman kullanılabilirliğini artırmak ve süreç verimliliğini optimize etmek için yenilenmiş dijital hizmet portföyünü sundu.

### Yenilenen Dijital Hizmet Portföyü

Metso'nun güncellenmiş dijital hizmetleri, kestirimci bakım, üretim performans izleme ve merkezi dijital erişim gibi modülleri entegre ederek kırma ve eleme operasyonlarında ekipman çalışma süresini ve süreç görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

### Dijital Hizmet Modülleri

• Kestirimci Bakım: Yapay zeka destekli bu modül, ekipmandan alınan canlı verileri analiz ederek aşınma veya arıza belirtilerini önceden tespit eder.
    • Üretim Performans İzleme: Adaptif besleme kontrolü sayesinde kırıcıların yükü optimize edilir, bu sayede verimlilik %5-15 oranında artırılabilir.
    • MyMetso Dijital Platformu: Operatörler ve distribütörler için tek ara yüz üzerinden makine verileri, yedek parça bilgileri ve bakım önerileri sunar.

### Kestirimci Bakımın Avantajları

• Ekipman telemetri ve Metso'nun OEM uzmanlığı birleştirilmiştir.
    • Arızalar oluşmadan önce erken uyarılar ve bakım önerileri sağlar.
    • Mevcut ve eski makinelere uygun bağlantı çözümleri mevcuttur.

### Üretim Performansının İyileştirilmesi

• Kırma hattındaki işletim parametreleri sürekli ayarlanır ve üretim stabilize edilir.
    • Operatör kabinlerine yük ve seviye bilgileri taşınarak daha iyi kontrol sağlanır.
    • Uzaktan kontrol ve kablosuz makine kilitleme gibi ek özellikler sunulur.
    • Daha düşük yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu hedeflenir.

### MyMetso Platformunun İşlevleri

• Rol bazlı erişim ile kullanıcıların görevlerine uygun bilgi sağlar.
    • OEM parça verileri ve bakım rehberliği içerir.
    • Filonun izlenmesi ve hızlı arıza giderme imkanı sunar.

### Gelecek Planları

Metso, yenilenen dijital hizmet portföyünü 3-7 Mart 2026 tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleştirilecek CONEXPO-CON/AGG fuarında tanıtacak. Kestirimci Bakım ve MyMetso modülleri küresel çapta erişime açılırken, Üretim Performans izleme abonelikleri ilk etapta Kuzey Amerika ve Avrupa'da başlayacak.

Metso'nun bu dijital entegrasyonları, yüksek kapasiteli agrega üretiminde tesis güvenilirliğini artırarak veri odaklı bakım ve işletme stratejilerine önemli destek sağlıyor.

Geri