- Konu Yazar
Nidec Drive Technology, Japonya'daki üretim kapasitesini yılda 60'tan 120 pres makinesine çıkaracak yeni bir montaj fabrikası açtı. 15 Nisan 2026'da Shiga Prefektörlüğü, Ritto şehrinde açılan bu tesis, 150 tondan 330 tona kadar pres makineleri üretebilecek.
### Yeni Fabrikanın Getirdikleri
Bu yatırım, Nidec Drive Technology'nin üretim kapasitesini iki katına çıkarırken, ürün yelpazesini genişleterek farklı üretim ihtiyaçlarına yanıt verme kapasitesini artırıyor. Yeni tesis, aynı zamanda Asya’daki üretim merkezlerinin daha iyi dağıtımını sağlayarak, jeopolitik risklere karşı daha esnek ve hızlı tepki verme olanağı sunuyor.
Fabrika, Nidec Grubu'nun diğer bir şirketi olan Nidec Machine Tool Corporation'ın yerleşkesinde bulunuyor. Bu sayede makine işleme ekipmanları, ölçüm teknolojileri ve servis sistemleri ile teknoloji entegrasyonunu ve çapraz satış olanaklarını artıracak.
### Üretim ve Teknoloji
Nidec Drive Technology, sadece pres makinesi üretmekle kalmayıp aynı zamanda besleme sistemleri, çevresel cihazlar ve kontrol ünitelerini içeren üretim hattı çözümleri de sunabilmektedir. Yeni fabrika ile Nidec Grubu içindeki sinerjiler daha etkin kullanılarak, parça üretim oranı artırılacak, montaj süresi kısaltılacak ve ürün sonrası destek geliştirilecektir.
### Teknik Özellikler
- Adres: 130 Rokujizo, Ritto-shi, Shiga, Japonya
- Alan: Yaklaşık 6,300 m²
- Kapalı Alan: Yaklaşık 4,000 m²
- Ürünler: 8 ila 330 ton arası pres makineleri ve yüksek hızlı hassas pres makineleri
- Üretim Kapasitesi: Yılda 120 ünite
### Nidec Drive Technology Hakkında
Nidec, yaklaşık 340 grup şirketiyle 46 ülkede faaliyet gösteren, "dönen ve hareket eden her şey" üzerine uzmanlaşmış dünyanın önde gelen motor üreticilerindendir. Ürün gamı küçük hassas motorlardan ultra büyük motorlara kadar uzanmakta olup, IT ekipmanları, otomotiv, motosiklet ve endüstri gibi çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Şirket, hafiflik, incelik, kısalık, kompaktlık ve verimlilik odaklı teknolojilerle dünya çapında vazgeçilmez ürünler ve çözümler sunmayı hedeflemektedir.