- Konu Yazar
NORD DRIVESYSTEMS: Motor Üretiminde Bir Dev!
NORD DRIVESYSTEMS, başlangıçta dişli ünitelerine ek olarak düşündüğü motor üretiminde bugün dünya çapında bir başarıya imza atıyor. Her yıl 1 milyondan fazla motoru üretim tesislerinden çıkararak 100'den fazla sektöre standart ve özel motor çözümleri sunuyor.
Tarihçe ve Üretim Kapasitesi
1983 yılında kendi motorlarını üretmeye başlayan NORD, günümüzde yıllık bir milyon adedin üzerinde üretim kapasitesine ulaştı. Üç farklı fabrikada 0.12 kW'tan 55 kW'a kadar asenkron motorlar ve 0.5 kW'tan 11 kW'a kadar senkron motorlar üretiyor. Bu geniş ürün yelpazesi, endüstrinin farklı ihtiyaçlarına esnek ve erişilebilir çözümler sunuyor.
Geniş Uygulama Alanları
NORD motorları, intralojistikte sürekli çalışan enerji yoğun motorlardan, gıda endüstrisindeki yıkanabilir alanlar için NXD tupH® işlem görmüş düz motorlara kadar birçok alanda kullanılıyor. Ayrıca, toz veya gaz atmosferlerindeki konveyör sistemleri için ATEX, IECEx ve HazLoc standartlarına uygun patlamaya dayanıklı versiyonlar da ürün gamında yer alıyor.
Verimlilikte Zirve: IE5+ Teknolojisi
NORD'un verimlilik portföyü, IE3'ten IE5'e kadar farklı verimlilik sınıflarındaki motorları kapsıyor ve uluslararası verimlilik düzenlemelerine tam uyum sağlıyor. Özellikle IE5+ sabit mıknatıslı senkron motoru, en yüksek IE sınıfının bile ötesinde bir verimlilik sunuyor. Mevcut sistemlerini daha yüksek verimlilik sınıfına yükseltmek isteyen müşteriler için NORD, aynı motor boyutları sayesinde mekanik değişikliklere gerek kalmadan kolay bir geçiş imkanı sunuyor.
Küresel Erişilebilirlik ve Hızlı Teslimat
İtalya, Polonya ve Çin'deki fabrikalarıyla NORD, uluslararası bir üretim ağına sahip. Kuzey ve Güney Amerika, Hindistan ve Avustralya'daki motor montaj tesisleri sayesinde, ulusal ve uluslararası projelere hızlı teslimat süreleri sağlıyor. NORD motorları, uluslararası onay ve kabul belgeleriyle birlikte sunulduğu için, örneğin asenkron UNIVERSAL motor ve IE5+ senkron motor, sistem ve makine tasarımında önemli değişiklikler yapmadan dünya çapında entegre edilebiliyor. Bu da sistem devreye alma süreçlerini basitleştiriyor ve hızlandırıyor.
Güvenilir Kalite Anlayışı
NORD, motorlarını yüksek üretim derinliğiyle ve modern üretim tesislerinde üretiyor. DIN ISO 9001 sertifikalı kalite yönetim sistemi sayesinde, tüm lokasyonlarda kendi belirlediği yüksek kalite standartlarını karşılıyor. Bu kalite anlayışı, standart veya özel çözümler fark etmeksizin, NORD'un tüm tahrik bileşenleri için geçerli. Uzun ömürlü ve güvenilir çalışma, NORD ürünlerinin temel prensibi.