Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

📦 Oluklu Mukavva Üretiminde Otomatik Hareket Kontrolü: Bosch Rexroth ve EDF Europe İş Birliği! 🚀

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_592_04ee50603d7619b582ce002339b248aa.jpg

Oluklu Mukavva Üretiminde Devrim: Bosch Rexroth ve EDF Europe Ortaklığı​

Ambalaj sektöründe verimlilik ve enerji tasarrufu arayışları, Bosch Rexroth ve EDF Europe'u bir araya getirdi. Bu iş birliği, oluklu mukavva dönüştürme sistemlerinde modüler endüstriyel otomasyonu entegre ederek üretim hatlarında senkronizasyonu ve enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Ambalaj Üretimindeki Zorluklar ve Çözümler​

Ambalaj sektörü, azalan parti büyüklüklerine rağmen yüksek üretim kapasitesini koruyabilen sistemlere ihtiyaç duyuyor. EDF Europe, bu ihtiyacı karşılamak için Bosch Rexroth ile güçlerini birleştirdi. Amaç, çok sayıda yüksek hızlı dönüştürme modülünün mekanik ve hesaplama karmaşıklığını aşarak mükemmel senkronizasyon sağlamaktı. Bosch Rexroth, kontrol mimarileri, sürücüler ve servo motorları sağlarken, EDF Europe mekanik ekipmanları tasarlıyor ve çevre birimlerini entegre ediyor.

Hareket Kontrol Mimarisi ve Senkronizasyonun Kalbi​

Bu ortak geliştirmenin temelinde, EDF Europe'un HGL 1628 dönüştürme hattına entegre edilen ctrlX AUTOMATION platformu yatıyor. Bosch Rexroth, besleyicinin elektronik kamları, baskı üniteleri arasındaki renk kaydı ve kalıp kesme işlemlerini yöneten tüm hareket kontrol ekosistemini sağlıyor. Oluklu mukavva uygulamalarına özel yazılım kütüphaneleri, senkronizasyonu ve karmaşık hareket fonksiyonlarını kontrol ediyor. Sensör verilerini işleyerek ve sürücü hızlarını gerçek zamanlı ayarlayarak, sistem maksimum çalışma hızlarında kaplamalı kartonlarda tutarlı baskı hizalaması ve yapısal doğruluk sağlıyor.

EDF Europe CEO'su Alessandro Rocchi, "Besleyicinin elektronik kamları, baskı üniteleri arasındaki renk kaydı ve kalıp kesme işlemleri arasında mükemmel senkronizasyonu sürdürmek zordu. Bosch Rexroth'un donanım ve yazılım platformu sayesinde, tüm üretim hattının son derece hassas kontrolünü sağladık, bu da değişim sürelerini önemli ölçüde azaltırken, kaplamalı kartonda bile baskı kalitesini artırdı" dedi.

art_592_7a81eecd179a6afb415f230246ea4af3.jpg

Uygulama ve Dijital Altyapı​

Bosch Rexroth mühendisleri, sürücü bileşenlerinin boyutlandırılması ve otomasyon yazılımının doğrudan EDF Europe'un üretim donanımına devreye alınması aşamalarında destek sağlıyor. Açık platform mimarisi, gelecekte edge bilişim ve gelişmiş teşhislerin entegrasyonuna olanak tanıyor. Bu dijital altyapı, operatörlerin Üretim Ekipman Etkinliğini (OEE) hesaplamak için üretim verilerini toplamasını ve operasyonel teknoloji (OT) ile bilgi teknolojisi (IT) ortamları arasında güvenli bağlantılar kurmasını sağlıyor.

Standartlaştırılmış Bileşenler ve Enerji Geri Kazanımı​

Bu dönüştürme sistemleri, sürekli çalışma ve hızlı değişimlerin gerekli olduğu yüksek hacimli ambalaj tesislerinde kullanılıyor. Bakım kolaylığını artırmak için, tasarım tüm hat boyunca motorları ve sürücüleri standartlaştırarak yedek parça envanterini basitleştiriyor ve genel bakım maliyetlerini azaltıyor.

Ayrıca, üretim modülleri entegre donanım mekanizmaları aracılığıyla enerji verimliliğini artırıyor.

EDF Europe Elektrik ve Otomasyon Yazılım Mühendisliği'nden Gianluigi Guidolin, "Her makine bölümünün kendi rejeneratif güç kaynağı ve MS2N asenkron servo motorları var, bunlar yüksek dinamik hassasiyet sağlarken üretim döngüsü sırasında enerji geri kazanımı yapıyor. Bu yaklaşım, enerji tüketimini %10 ila %15 oranında azaltmamızı sağlarken, aynı zamanda genel hat performansını da artırıyor" dedi.

Geri