Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
Purdue Üniversitesi, Rittal ve Eplan şirketleri, akıllı üretim ve mühendislik eğitiminde işbirliğine giderek endüstriyel dönüşüme hazırlık için önemli bir adım attı. Bu beş yıllık stratejik ortaklık, Purdue’nun Politeknik Enstitüsü odaklı olarak, öğrencilere geleceğin sanayi devriminde ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyor.
Ortaklık kapsamında Purdue kampüsünde iki yeni laboratuvar kurulacak: Eplan Elektrik Mühendisliği Projeleri Laboratuvarı ve Rittal Otomasyon Sistemleri Laboratuvarı. Burada öğrenciler, tesis mühendisliği, kablo montajı ve kablolama konularında veri odaklı süreçleri inceleyerek pratik deneyim kazanabilecekler. İşbirliği, öğrencilere otomasyon ve üretim sektörlerinde lider konumdaki donanım ve yazılım entegrasyonuna erişim imkanı sunacak.
### İşbirliği Kapsamı ve Eğitim İmkanları
- Purdue öğrencileri ve akademisyenlerine Eplan yazılım lisansları sağlanacak
- Staj ve burs imkanları oluşturulacak
- Ortak Ar-Ge projeleri geliştirilecek
- İşbirliği, Purdue Politeknik Lisesi ağını da kapsayabilir
- Rittal ve Eplan tarafından ek yatırımlar yapılacak
Purdue Politeknik Dekanı Daniel Castro, "Bu ortaklık, teknoloji odaklı endüstrilere yeni nesiller hazırlama misyonumuzun bir yansımasıdır. Rittal ve Eplan’ın dünya standardında çözümlerini müfredatımıza entegre ederek, öğrenciler teorinin ötesinde uygulamalı beceriler kazanacaklar," dedi.
### Sektörel Katkılar ve Gelecek Vizyonu
Ortaklık hem sektör için yetenekli insan kaynağı yaratacak hem de öğrencilere alanında önde gelen teknolojilerle doğrudan deneyim sunacak. Öğrenciler, Eplan platformu ve Rittal otomasyon sistemleri aracılığıyla endüstriyel proseslere hakim olacak.
Rittal ve Eplan için ise bu işbirliği, ABD iş gücünün geleceğine yapılan önemli bir yatırım ve yenilikçi araştırmalar için iş birliği fırsatı anlamına geliyor. Şirketler, Avrupa’daki bilim ve eğitim bağlantılarını ABD'ye taşımaktan heyecan duyuyor.
Eplan CEO’su Sebastian Seitz, "Purdue Politeknik’in öğrencileri hemen sektöre entegre etmeye odaklı yapısı bu işbirliğini mükemmel kılıyor. Öğrencilerimiz ABD ekonomisine yeni endüstri inovasyon dalgasını getirecek mühendisler olacak," dedi.
Seitz ayrıca, "Veri odaklı otomasyonun derinlemesine anlaşılması, özellikle kalifiye iş gücü sıkıntısının yaşandığı bu dönemde ekonomik büyümenin anahtarıdır. Bu ortaklık, sanayi yapay zekası ile gerçek hayat değeri yaratmak için sağlam bir temel oluşturuyor," diye ekledi.
### Purdue Öğrencilerine Sağlanan Fırsatlar
Öğrenciler, geçtiğimiz güz döneminde önemli bir capstone projesi geliştirdi ve bu proje, sektörden üst düzey yöneticilerin katıldığı uluslararası bir etkinlikte sunuldu. Ayrıca, Rittal ve Eplan yöneticileri Purdue Politeknik Dekanı Danışma Kurulu’nda yer alarak işbirliğini güçlendirecek.
### Eplan Yazılım ve Hizmetleri
Eplan, elektrik, otomasyon ve mekatronik mühendisliği alanlarında yazılım ve hizmet çözümleri sunar. Makine ve pano üreticileri için önde gelen tasarım yazılımlarından birini geliştiren Eplan, zorlu mühendislik süreçlerini kolaylaştırır. ERP ve PLM/PDM sistemleriyle standart ve özelleştirilmiş arayüzler sağlayarak tüm değer zincirinde veri tutarlılığı sağlar. Dünya çapında 65.000 müşteriye destek veren Eplan, entegrasyon ve otomasyonu mühendislikte ileri taşımayı hedefler.