Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 Rodriguez'den Devrim Niteliğinde Yenilik: Thomson Movotrak CTU ile Kobotlara 7. Eksen Gücü! 🚀

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • art_450_ccdf6467fa73c582fad9c16295b9f6ea.jpg

✨ Kobotların Ufku Genişliyor: Rodriguez, Thomson Movotrak CTU'yu Tanıttı!​

Rodriguez, endüstriyel kobotlar için çığır açan bir çözüm olan Thomson Movotrak™ Kobot Transfer Ünitesi (CTU) ile tanıştırdı. Bu yenilikçi sistem, kobotlara hareketli bir 7. eksen ekleyerek çalışma alanlarını 10 metreye kadar genişletiyor. Artık tek bir kobot, üretim hattındaki birden fazla istasyonda esnek bir şekilde görev yapabilecek, böylece sistem kullanımı maksimize edilecek ve yeniden takım ayarlama süreleri ortadan kalkacak.

🛡️ Otonom Güvenlik ve Kolay Programlama​

Movotrak CTU, piyasadaki otonom çarpışma algılama özelliğine sahip tek 7. eksen olma özelliğini taşıyor. Bu sayede, hareket halindeyken olası çarpışmaları tespit edip otomatik olarak durarak insan-makine etkileşiminin yoğun olduğu ortamlarda güvenliği artırıyor. Ayrıca, entegre Freedrive fonksiyonu sayesinde operatörler, robotu eksen boyunca manuel olarak yönlendirebiliyor ve pozisyonları hızlıca kaydederek öğretim ve değişim sürelerini kısaltabiliyor.

Sistem, maksimum tork kapasitesi sağlayan iki sağlam lineer ünite üzerine inşa edilmiş olup, motor, şanzıman ve anahtar dolabını içeren eksiksiz bir çözüm olarak sunuluyor. Tipik uygulama alanları arasında makine besleme, geniş alan kaynak ve dağıtım, malzeme taşıma ve büyük bileşenlerin kalite kontrol denetimleri bulunuyor.

🏭 Üretimde Yeni Bir Dönem: Esneklik ve Verimlilik​

Modern üretimde, kobotlar geleneksel olarak sabit tabanları ve sınırlı erişim alanları nedeniyle durağan görevlerle sınırlıydı. Ancak, yüksek çeşitlilikte, düşük hacimli (HMLV) üretime geçişle birlikte, tek bir kobotun birden fazla CNC makinesi, paletleme alanı veya denetim istasyonu arasında yeniden konuşlandırılabilmesi, yatırım getirisini (ROI) önemli ölçüde hızlandırıyor.

Geçmişte, standart bir lineer transfer ünitesinin entegrasyonu, kobotun işbirlikçi derecesini ortadan kaldıran yeni sıkışma ve ezilme tehlikeleri yaratıyordu, bu da fiziksel güvenlik çitlerinin kurulmasını gerektiriyordu. Movotrak CTU, çarpışma algılamayı doğrudan 7. eksene entegre ederek, çitsiz, işbirlikçi bir ortamı sürdürüyor. Bu sayede insan operatörler ve otomatik hatlar, büyük ölçekli üretim görevleri sırasında aynı alanı güvenle paylaşabiliyor.

Geri