- Konu Yazar
Schaeffler ve Hexagon Robotics, AEON insan robotlarının üretim çapını genişletmek için stratejik bir ortaklık kurdu. 2025'te gerçekleştirilen başarılı pilot uygulamanın ardından, iki firma 2032 yılına kadar 1.000'den fazla AEON robotunu küresel üretim tesislerine entegre etmeyi planlıyor.
### Küresel Ölçekleme ve Üretime Geçiş
Bu işbirliği, AEON robotlarını konsept aşamasından çıkarıp, gelişmiş mekansal zekâ ve yüksek hassasiyetli aktüatörlerin entegrasyonuyla gerçek dünya üretim ortamlarına aktaracak. Schaeffler'in yüksek hassasiyetli aktüatörleri, robotların ağır sanayi koşullarında dayanıklılığını ve güvenilirliğini sağlıyor.
### AEON Robotlarının Teknik Avantajları
- Tekerlekli hareket sistemi ile fabrika zeminlerinde daha stabil ve verimli gezinme
- Özel sensör seti sayesinde çoklu makine istasyonlarını hassas ve otonom yönetme
- Çoklu uygulamalar için sensör füzyonu ve fiziksel yapay zekâ teknolojileri
2026'nın sonlarından itibaren robotlar, otomatik parça muayenesi gibi daha karmaşık görevlerde kullanılmaya başlanacak.
### Veri Odaklı Gelişim ve Donanım Üstünlüğü
Schaeffler hem teknoloji sağlayıcı hem de son kullanıcı olarak, gerçek üretim verileri üzerinden robotların yeni görev ve ortamlara hızlı adaptasyonunu sağlıyor. Bu yaklaşımın temelinde yüksek kaliteli aktüatör teknolojisi ve donanım mükemmeliyeti bulunuyor.
Yaygın otonom çözümlerin üretim süreçlerine entegrasyonu ile global fabrika otomasyonunda verimlilik ve rekabet gücü artırılacak.