Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Schneider Electric ve Microsoft, Hannover Messe 2026'da Yapay Zeka Destekli Üretimi Geliştiriyor

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • 1776431409835-109399-se.jpg

Schneider Electric ve Microsoft, Hannover Messe 2026'da yazılım tanımlı, yapay zekâ destekli üretim çözümleriyle sanayide verimliliği artırıyor. Bu stratejik iş birliği, EcoStruxure ve Azure AI platformlarını kullanarak geleneksel otomasyon sistemlerindeki siloları ortadan kaldırıyor ve üreticilerin mühendislik süreçlerini hızlandırırken sürdürülebilir operasyonlar sağlamasına olanak tanıyor.

### Entegre Yazılım Tabanlı Mimari
    Ortak çalışma, mühendislik, simülasyon ve sahadaki operasyonlar arasında manuel geçiş gerektiren eski sistemler yerine tek bir yazılım tanımlı, birbirleriyle uyumlu iş akışı oluşturuyor. Açık otomasyon ve yapay zekâ destekli orkestrasyon sayesinde geliştirilen bu yapı, yazılan mantığın herhangi bir donanım kısıtlaması olmaksızın yerel, uç veya bulut ortamında çalıştırılabilmesini sağlıyor.

### EcoStruxure Automation Expert ile Tasarımdan Operasyona Kesintisiz Bağlantı
    Schneider Electric, EcoStruxure Automation Expert yazılımıyla tasarım niyeti ile üretim sahası uygulamaları arasındaki kopukluğu gideriyor. Bu sistem, dijital ikizler kullanılarak fiziksel uygulama öncesi yeniden kullanılabilir mantığın standardize edilip doğrulanmasına olanak veriyor ve tüm süreç boyunca uçtan uca izlenebilirlik sağlıyor. Ayrıca, Microsoft Azure AI ve bulut hizmetleri doğrudan endüstriyel işletim katmanına entegre edilerek, yapay zekâ ajanlarının rutin tasarım kararlarını otomatik olarak alıp doğrulamasına imkan tanıyor.

### Gerçek Dünyada Zaman Kazancı ve Maliyet Azaltma
    Azure destekli endüstriyel yardımcı pilot sayesinde mühendislik ekipleri kontrol yapılandırma ve dokümantasyon görevlerinde %50 zaman tasarrufu sağladı. Bu teknoloji, üretim hattı ayarlamalarını haftalarca süren projelerden sadece birkaç saate düşürdü. Özellikle yeşil hidrojen üretiminde uygulanan bu yöntem, H2E Power iş birliğiyle yüksek sıcaklıklı elektroliz işlemlerinde 6.000 saatten fazla sorunsuz otonom çalışma süresi sağladı ve hidrojenin maliyetini %10'a kadar düşürerek yıllık yaklaşık 500.000 euro tasarruf yaratıldı (10 MW tesis için).

### Esnek ve Güvenilir Dijital İş Akışları
    Schneider Electric ve Microsoft, tasarım, devreye alma ve operasyon arası engelleri kaldırarak küresel tedarik zinciri belirsizlikleri ve yüksek ürün çeşitliliğiyle başa çıkabilecek ölçeklenebilir çözümler sunuyor. Dijital iş akışına yerleştirilen güvenlik ve uyumluluk özellikleri, yüksek regülasyonlu sektörlerin modernleşirken güvenilirliği korumasını sağlıyor. Bu geçişle birlikte üreticiler, geleneksel donanım odaklı otomasyondan esnek, yapay zekâ destekli üretim modellerine geçerek benzersiz çeviklik ve sürdürülebilirlik kazanıyor.

Geri