- Konu Yazar
Siemens, Kuzey Amerika'nın en büyük konserve içecek üreticilerinden DrinkPAK ile Fort Worth, Teksas'taki yeni üretim tesisinin otomasyonunda iş birliği yapıyor. Gelişmiş otomasyon, akıllı altyapı ve özel finansal çözümlerin birleşimi sayesinde, Siemens DrinkPAK'ın operasyonlarının ölçeklenmesini, enerji verimliliğinin artırılmasını ve sürdürülebilir kararların alınmasını sağlıyor.
DrinkPAK, Kuzey Amerika genelinde Santa Clarita (Kaliforniya) ve Fort Worth (Teksas) dahil olmak üzere yüksek kapasiteli üretim tesislerine sahip. Dakikada 3.000 kutuya kadar üretim yapan bu tesisler, ABD'nin en büyük konserve sözleşmeli üretim merkezleri arasında. Şirket, 2027 başında Philadelphia, Pennsylvania’da üçüncü tesisini açarak, kıtayı kapsayan hızlı ve esnek üretim ağı oluşturmayı hedefliyor.
### Siemens ve DrinkPAK İş Birliği
Brian Aster, DrinkPAK Strateji Direktörü, Siemens ile yapılan ortaklığın hızlı ölçeklenme ve enerji verimli otomasyona yatırımda esneklik sağladığını belirtiyor. Siemens’in sektörel bilgi birikimi ve özelleştirilmiş finansal çözümleri, şirketin büyümesi ve uzun vadeli başarısı için kritik rol oynuyor.
Siemens, BRAUMAT adlı ölçeklenebilir üretim kontrol sistemi dahil olmak üzere dijital otomasyon ve bina altyapısı çözümleri sunuyor. BRAUMAT, bira ve içecek endüstrisine yönelik otomatik ve tarifeye dayalı üretimi mümkün kılarak tutarlı kalite ve operasyonel verimlilik sağlıyor. Programlanabilir Mantık Kontrolörleri (PLC’ler) ve İnsan-Makine Arayüzleri (HMI’lar) gibi bileşenlerle gerçek zamanlı izleme, raporlama ve güvenli geliştirme imkanı sunuyor.
### Fort Worth Tesisindeki Teknolojiler
Siemens, tesis enerji altyapısı ve otomasyon sistemlerini entegre eden kapsamlı çözümler sağladı. Anahtar teslim ana dağıtım panoları ve sayaç sistemleri, kritik operasyonları beslerken akıllı güç izleme ile yüksek performans ve enerji verimliliğini garanti ediyor.
Ayrıca, DrinkPAK depolarında kullanılan Otomatik Lazer Kılavuzlu Araçlar (AGV) Siemens’in PLC ve HMI teknolojileriyle donatıldı. Bu araçlar, palet hareketlerini otomatikleştirip yükleme ve boşaltma süreçlerinde yer alıyor. PLC’ler, sensör, sürücü ve güvenlik sistemleriyle hassas koordinasyonu sağlarken, operatörler HMI’lar sayesinde sistem durumunu izleyip bakım planlarını önceden yapabiliyor.
### Teknik Özellikler
- BRAUMAT: İçki endüstrisine yönelik ölçeklenebilir proses kontrol sistemi
- PLC ve HMI entegrasyonu: Gerçek zamanlı izleme ve kontrol
- Otomatik Lazer Kılavuzlu Araçlar (AGV) sistemleri
- Ana dağıtım panoları ve enerji sayaçları
- Akıllı güç ve performans izleme
- Enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim destek sistemi
Siemens Finansal Hizmetleri, DrinkPAK’a esnek finansman çözümleri sunarak yatırımların geri dönüşünü optimize ediyor. Bu kapsamlı otomasyon ve dijital altyapı sayesinde, DrinkPAK üretim süreçlerini en üst verimlilikte yürütüp müşteri taleplerine hızlı ve güvenilir yanıt verebiliyor.
Chris Stevens, Siemens Digital Industries Başkanı, bu iş birliğiyle dijital dönüşümün somut sonuçlar yarattığını, üretim verimliliği, güvenilirlik ve iş güvenliğinin artırıldığını vurguluyor.