Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Taşınabilir 3D Tarayıcılar Metroloji Yeteneklerini Genişletiyor!

Elif Özaksu

Kurumsal
Industry Valley
  • Altanlar
  • art_266_73e36e9b9941934d8e3c0c909c3258bc.jpg

FARO CREAFORM, taşınabilir metroloji alanında çığır açan yeni HandySCAN 3D EVO ve MAX Serisi modellerini tanıttı. Bu yenilikler, kalite kontrol, tersine mühendislik ve tahribatsız test gibi alanlarda endüstriyel ölçüm yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyor.

🔍 Her Boyutta Parça İçin Taşınabilir Metroloji​

Şirket, HandySCAN 3D ailesine HandySCAN EVO ve EVO Plus'ın yanı sıra, yeni nesil HandySCAN 3D MAX Serisi'nden iki model ekleyerek portföyünü genişletti. Bu yeni sistemler, hem küçük hassas bileşenler hem de büyük endüstriyel montajlar için tek bir donanım ve yazılım ortamında taşınabilir metroloji iş akışlarını iyileştirmek üzere tasarlandı.

• []HandySCAN MAX EVO ve MAX EVO Elite: Atölye ve üretim ortamlarında büyük ve karmaşık parçaların metroloji sınıfı doğrulukla ölçülmesi için ideal.

[
      ]Mobilite Kiti: Kablosuz ölçüm imkanı sunarak tam mobil operasyon sağlıyor.

[]Entegre Görselleştirme: Cihaz üzerinde ekran ve rehberli tarama iş akışları sayesinde veri toplama süreci basitleştirildi.

FARO CREAFORM'a göre, sistemler ISO/IEC 17025 akredite laboratuvarlarda kalibre edilmiş ve VDI/VDE 2634 standartlarına göre doğrulanmıştır, bu da izlenebilir boyutsal denetimi destekler.

⚙️ Büyük Parça Denetimi İçin Teknik Özellikler​

• [
    • ]HandySCAN MAX EVO: 0.150 mm + 0.020 mm/m hacimsel doğrulukla ürün geliştirme ve büyük bileşenlerin boyutsal doğrulaması için uygun.

[]HandySCAN MAX EVO Elite: Daha sıkı ölçüm toleransları gerektiren denetim ve tahribatsız test uygulamaları için 0.075 mm + 0.010 mm/m hacimsel doğruluk sunar.

[
      ]Yüksek Hız ve Çözünürlük: Her iki tarayıcı da saniyede 2.25 milyon ölçüme kadar hız ve 0.04 mm ölçüm çözünürlüğü ile büyük geometrilerin hızlı bir şekilde elde edilmesini sağlar.

[]Ölçüm Aralığı: Yaklaşık 1 m'den 15 m'ye kadar olan parçaları kapsar.

✨ Birleşik Kullanıcı Deneyimi​

FARO CREAFORM, rutin denetim görevleri için HandySCAN EVO ve HandySCAN EVO Plus modellerini de tanıttı. Bu modeller, entegre canlı ağ görselleştirmesi, yapay zeka destekli hedef tespiti ve gerçek zamanlı tarama geri bildirimi ile operatör kullanım kolaylığını artırıyor.

• [
    • ]Standartlaştırılmış Arayüz: EVO ve MAX ürün aileleri arasında tutarlı bir yazılım ortamı sunuluyor.

[]Creaform Metrology Suite Entegrasyonu: Denetim, Scan-to-CAD, otomasyon ve dinamik izleme iş akışlarını destekler.

[
      ]QR Kod Okuma: Elite modellerde önceden tanımlanmış denetim programlarının daha hızlı yüklenmesini sağlar.
    • Tasarım Ödülü: HandySCAN 3D EVO Serisi, ergonomik ürün tasarımıyla Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı.

FARO CREAFORM 3D Tarayıcılar Ürün Yönetimi Direktörü Jérôme-Alexandre Lavoie, bu yeni neslin, büyük ve karmaşık parçaları denetleyen üreticiler için mobil metroloji platformunu genişlettiğini ve kritik denetim kararları için gereken ölçüm doğruluğunu koruduğunu belirtti.

🏭 Endüstriyel Uygulamalar​

Genişletilmiş HandySCAN 3D portföyü, havacılık, otomotiv, ağır ekipman, enerji, ulaşım ve endüstriyel üretim gibi sektörlere yöneliktir. Tipik uygulamalar arasında boyutsal denetim, ilk parça denetimi, kalite güvencesi, tersine mühendislik, bakım, onarım ve büyük bileşenlerin tahribatsız testi yer almaktadır. Bu taşınabilir sistemler, parçaların sabit koordinat ölçüm makinelerine taşınması ihtiyacını azaltır.

Geri