Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Üretim Hattında Kalite Kontrolün Yeni Yıldızı: MetraSCAN BLACK2! 🚀

art_390_7bf1d6dad9fc00d247865f33dfa86bc1.jpg

🌟 Faro Creaform'dan Devrim Niteliğinde Optik Metroloji Sistemi: MetraSCAN BLACK2!​

Büyük ölçekli üretimde kalite kontrol, karmaşık geometriler ve değişken atölye ortamları nedeniyle her zaman zorlu olmuştur. Ancak Faro Creaform, bu zorluklara meydan okuyan yeni nesil optik 3D tarayıcısı MetraSCAN BLACK2'yi tanıttı! Bu sistem, C-Track takibi, bağımsız tarama ve prob ölçümünü bir araya getirerek kalite kontrol süreçlerini hızlandırıyor ve üretim sahasında yüksek doğrulukta boyutsal doğrulama sağlıyor.

⚙️ Mühendislik Harikası: Tek Sistemde Üç Farklı Yetenek!​

Geleneksel ölçüm makineleri, büyük parçaların denetiminde yetersiz kalırken, MetraSCAN BLACK2 esnekliği ve hassasiyeti bir araya getiriyor. Sistem, 46 mavi lazer hattı sayesinde saniyede 2,8 milyona kadar ölçüm yapabiliyor; bu da önceki modellere göre %56 daha hızlı veri toplama anlamına geliyor. Genişletilmiş C-Track Flex Hacmi (46,7 metreküp) ile büyük parçaların daha az yeniden konumlandırma ile incelenmesine olanak tanıyor.

• C-Track Optik Takip: Geniş alanlarda hassas ölçümler için ideal.
  • Bağımsız Tarama: Esnek ve hızlı nokta kontrolü sağlıyor.
  • HandyPROBE Destekli Dokunsal Prob: Karmaşık geometrilerde detaylı ölçümler için mükemmel.

Otomatik deklanşör, tek kablo bağlantısı ve entegre kurulum asistanı gibi özellikler, veri aktarımını ve cihaz kullanımını kolaylaştırıyor. ISO 10360 ve VDI/VDE 2634 Bölüm 3 standartlarına uygunluğu, ölçüm doğruluğunun uluslararası düzeyde onaylandığını gösteriyor.

🎯 Üreticiler İçin Neden Bu Kadar Önemli?​

MetraSCAN BLACK2, takip, tarama ve prob ölçümünü tek bir platformda birleştirerek çoklu ölçüm kurulumlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu entegrasyon, kalite kontrol ekiplerinin verimliliğini artırıyor ve farklı boyutlardaki parçalar üzerinde eş zamanlı tarama ve prob ölçümü yapılmasına olanak tanıyor. Faro Creaform Teknik Ürün Müdürü Olivier Plamondon'un belirttiği gibi, "MetraSCAN BLACK2, üreticilere sertifikalı doğruluktan ödün vermeden daha uyarlanabilir bir denetim çözümü sunmak için geliştirildi." Gelişmiş taşınabilirlik ve yüksek veri yoğunluğu, denetim döngü sürelerini kısaltarak üreticilerin boyutsal sapmaları üretim döngüsünün erken aşamalarında tespit etmelerini ve hurda oranlarını en aza indirmelerini sağlıyor.

🌍 Gerçek Dünya Uygulamaları: Otomotivden Havacılığa!​

Bu optik tarayıcı, otomotiv montaj tesisleri, havacılık bileşen üretim tesisleri ve ağır makine atölyeleri gibi titiz boyutsal doğrulama gerektiren üretim ortamlarında kullanılıyor. C-Track modunda, operatörler büyük yapısal parçalar üzerinde yüksek verimli denetimler yaparken, bağımsız tarama modu kapalı veya açık alanlarda hızlı ve çevik ölçümler sağlıyor. Birleşik iş akışı, kalite mühendislerinin temassız yüzey taraması ile karmaşık geometrik özellikler üzerinde ayrık nokta probu arasında sorunsuz geçiş yapmasına olanak tanıyarak çeşitli endüstriyel uygulamalarda kapsamlı kalite dokümantasyonu sağlıyor.

🔍 Ek Bilgiler: Rekabet ve Teknik Üstünlük​

MetraSCAN BLACK2, MetraSCAN BLACK+ ve BLACK+ Elite serisinin mirası üzerine inşa edilmiş olup, belirli nokta kontrol görevleri için önceki takip sınırlamalarını ortadan kaldıran gerçek bağımsız tarama yetenekleri sunuyor. Taşınabilir optik metroloji pazarında Hexagon Manufacturing Intelligence ve Nikon Metrology gibi rakipler bulunsa da, MetraSCAN BLACK2'nin dinamik ölçüm hacmi ve hareket özgürlüğü onu öne çıkarıyor. ISO 10360 standartlarına uyumu, ölçüm belirsizliği verilerinin farklı endüstriyel metroloji ekipmanı sınıfları arasında doğrudan karşılaştırılabilir olmasını sağlıyor.

Geri