Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Üretimde 3D Profil Denetimi: Micro-Epsilon'dan Yenilikçi Çözüm!

art_301_f897eb6361e1753dab632cb7b8b65b69.jpg

🌟 Üretim Hattında Kesintisiz Kalite Kontrol​

Micro-Epsilon'un geliştirdiği profileGAUGE X.LP-3D sistemi, endüstriyel üretimde 3D profil geometrisinin hassas denetimi için çığır açıyor. Bu sistem, üretim sürecinin tam içinde, profillerin ve yarı mamullerin kalitesini anlık olarak kontrol ederek, üretim verimliliğini ve ürün kalitesini artırıyor.

🔍 Nasıl Çalışıyor?​

Sistem, dört adet scanCONTROL lazer tarayıcıyı eş zamanlı kullanarak ölçülecek nesneyi farklı açılardan tarıyor. Bu sayede, tutarlı ve eksiksiz bir 3D veri seti oluşturuluyor. Bu teknoloji, geometrik özellikleri güvenilir bir şekilde değerlendirerek, üretimdeki sapmaları anında tespit etme olanağı sunuyor.

📏 Teknik Detaylar ve Uygulama Alanları​

profileGAUGE X.LP-3D, yuvarlak, kare, düz, altıgen ve karmaşık serbest formlu profiller gibi çeşitli şekillerin denetiminde kullanılabiliyor. Genişlik, yükseklik, kalınlık, açılar, yarıçaplar ve boşluk boyutları gibi kritik parametrelerin otomatik olarak denetlenmesini sağlıyor. Ayrıca, form, konum ve hedef-gerçek sapmalar da kaydedilerek elektromekanik üretim sürecinin istikrarı izleniyor.

⚙️ Sistem Mimarisi ve Esneklik​

Sistem, entegre lazer tarayıcılara sahip özel bir ölçüm çerçevesi, bir kontrol kabini ve bir panel IPC'den oluşuyor. 3DInspect ve profileGAUGE yazılımları bu endüstriyel PC üzerinde çalışıyor. Standart X.LP-3D-50 versiyonu 40 milimetrelik bir ölçüm aralığına sahipken, bu aralık profil boyutlarına ve denetim özelliklerine göre 120 milimetreye kadar ölçeklendirilebiliyor.

⏱️ Kolay Entegrasyon ve Otomatik Kalibrasyon​

Kompakt sistem mimarisi sayesinde, hem yeni tesislerde hem de mevcut üretim hatlarında fiziksel entegrasyon çabası minimuma indiriliyor. Endüstriyel ortamlarda sürekli stabil ve tekrarlanabilir ölçüm koşulları sağlamak için sistem, iki saniyeden kısa sürede tamamlanan tam otomatik kalibrasyon özelliğine sahip. Bu mekanizma, sıcaklık değişimleri, mekanik yer değiştirmeler ve sensör kayması gibi faktörlerin etkilerini azaltıyor. Toplanan ölçüm verileri, standart endüstriyel arayüzler aracılığıyla üst düzey IT sistemlerine veya tesisin programlanabilir mantık denetleyicisine (PLC) aktarılarak süreç kontrolü ve erken hata tespiti sağlanıyor.

Geri