Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Yokogawa ve Anybotics Otomatik Endüstriyel Denetim İçin İşbirliği Yaptı

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1772719315063_0_nq285mgg.png

Yokogawa Electric ile endüstriyel denetim robotları sağlayıcısı Anybotics, otomatik endüstriyel denetim süreçlerini geliştirmek amacıyla stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği kapsamında, Yokogawa’nın OpreX Robot Management Core yazılımı, Anybotics’in Anymal robot serisinin yazılım altyapısına entegre edilecek.

Anymal, zorlu endüstriyel koşullarda denetim gerçekleştirebilen özerk ve uzaktan kontrollü dört ayaklı bir robot olarak dikkat çekiyor. IP67 koruma sınıfına sahip olan bu robot, su ve toza karşı dayanıklılık sağlıyor.

Anybotics, Anymal robotlarının iki modelini sunuyor: Anymal D, hem iç hem dış endüstriyel alanlarda özerk denetimler için tasarlanan model; Anymal X ise ATEX ve IECEx Zone 1 sertifikalarına sahip, patlamaya karşı dayanıklı bir robot.

### OpreX Robot Management Core Yazılımı ve İşlevi

Bu iş birliği sayesinde, OpreX Robot Management Core yazılımı, tesis bakım süreçlerinin otomasyonunda kullanıcıya destek olacak. Yazılım, tesis kontrol sistemleri ile entegre olarak robotların bakım görevlerini otonom şekilde yerine getirmesine imkân sağlıyor. Böylece, endüstriyel tesislerde insan gücüne dayalı bakım işlemlerinde otomasyonun ilk adımı atılmış oluyor.

Yokogawa, bu entegrasyonun endüstriyel tesislerde bakım operasyonlarını daha verimli, güvenli ve sürekli hale getireceğini vurguluyor.

### Anybotics Anymal Robotları Özellikleri

• Özerk ve uzaktan kontrollü dört ayaklı robot
    • IP67 su ve toz koruması
    • Anymal D: İç ve dış mekanlarda özerk denetim
    • Anymal X: Patlamaya dayanıklı, ATEX ve IECEx Zone 1 sertifikalı
    • Gelişmiş sensörlerle donatılmış
    • Zorlu endüstriyel ortamlarda güvenilir performans

Bu iş birliği ile endüstriyel robotik denetim ve bakım alanında önemli bir adım atılmış, tesislerin bakım süreçlerinde otomasyonun rolü artırılmıştır.

Geri