Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Yokogawa'nın Entegre Kontrol ve Emniyet Sistemleri ISASecure Sertifikası Aldı

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • 1775757794771-yokogawa-news-april-9-2026-web.png

Yokogawa Electric Corporation, CENTUM VP üretim kontrol sistemi ve ProSafe-RS emniyet enstrümantasyon sistemi ile oluşturduğu entegre kontrol ve güvenlik sisteminin ISASecure Sistem Güvenliği Güvence (SSA) Seviye 1 sertifikasını aldığını duyurdu.

### ISASecure Sertifikası Hakkında
    Bu sertifika, Uluslararası Otomasyon Topluluğu (ISA) üyeleri tarafından yürütülen ISASecure programı kapsamında veriliyor. CENTUM VP ve ProSafe-RS, Yokogawa'nın OpreX Kontrol ve Emniyet Sistemi ailesinin önemli parçalarıdır.

### Diğer Sertifikasyonlar
    • IT Security Tools Yazılımı: CENTUM VP, ProSafe-RS ve diğer sistem ürünlerinin güvenliğini artırmak için geliştirilen bu yazılım, Center for Internet Security’den (CIS) CIS Benchmarks sertifikası almıştır. Bu sertifika, Windows tabanlı sistemlerin güvenli yapılandırılması için en iyi uygulamaları teyit eder.
    • Exaopc OPC Arabirimi: OPC Unified Architecture (OPC UA) standartlarına uygunluğu onaylanmış olan Exaopc, sistemler arası güvenli veri iletişimi sağlar ve siber güvenlik risklerini azaltır.

### Teknik Özellikler
    • ISASecure SSA Seviye 1 sertifikası IEC 62443-3-3 uluslararası kontrol sistemi güvenlik standardına dayanır.
    • CIS Benchmarks sertifikası, Windows sistemlerinin güçlendirilmiş güvenlik ayarlarını doğrular.
    • OPC UA standardına uyumlu Exaopc arabirim paketi güvenli veri alışverişi sağlar.

Yokogawa Sistem İş Birimi Başkanı Mitsuhiro Yamamoto, CENTUM ve ProSafe-RS ürünlerinin sırasıyla 50. ve 20. yıl dönümlerinde, müşteri ihtiyaçlarına göre en yeni teknolojilerle gelişim gösterdiğini belirtti. Güvenli ve sağlam tesis operasyonlarının devamı için güvenli ürün ve sistemler sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

### OpreX Hakkında
    OpreX, Yokogawa'nın endüstriyel otomasyon ve kontrol iş alanını kapsayan kapsamlı markasıdır. CENTUM VP ve ProSafe-RS, OpreX Kontrol kategorisi altında yer alan OpreX Kontrol ve Emniyet Sistemleri ailesindendir. Bu sistemler, tesis operasyonlarının yüksek verimlilik, kalite, güvenlik ve istikrar gereksinimlerini karşılayacak teknoloji ve altyapıyı sağlar.

### Yokogawa Hakkında
    Yokogawa, 1915 yılında Tokyo'da kurulmuş olup enerji, kimya, malzeme, ilaç ve gıda gibi çeşitli sektörlerde ölçüm, kontrol ve bilgi alanlarında ileri çözümler sunmaktadır. Dijital teknolojileri kullanarak üretim, varlık ve tedarik zinciri optimizasyonu konularında müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamakta, otonom operasyonlara geçişi desteklemektedir. Dünya genelinde 62 ülkede 128 şirket ve 17.000'in üzerinde çalışanıyla sürdürülebilir bir toplum için çalışmalarına devam etmektedir.

Geri