Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

HERMES Startup Ödülü 2026'da İsviçreli Startup BTRY'nin Ultra İnce Solid-State Bataryalarına

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776708111715-hannover-news-april-20-2026-web.png

Swiss startup BTRY, ultra ince ve tamamen esnek solid-state bataryaları geliştirerek 2026 HERMES Startup Ödülü'nü kazanarak endüstride dikkat çekti. Bu yenilikçi bataryalar, hızlı şarj imkanı, yüksek sıcaklık dayanımı ve üstün güvenlik özellikleriyle klasik lityum-iyon hücreleri geride bırakıyor.

### BTRY Batarya Özellikleri
    • Ultra ince tasarım, sadece 0.1 mm kalınlıkla
    • Tamamen esnek yapı
    • 150 °C'ye kadar çalışma sıcaklığı
    • Tam şarj ve deşarj süresi sadece 1 dakika
    • Üretim sürecinde toksik solvent kullanılmıyor ve düşük malzeme tüketimi var
    • Yarı iletken üretim teknolojileri kullanılarak imal edilmekte

BTRY'nin bataryaları, kablosuz IoT sensörleri, giyilebilir teknolojiler ve medikal uygulamalar için ideal enerji depolama çözümleri sunuyor. Bu gelişme, daha küçük, daha güvenli ve uzun ömürlü enerji depolama teknolojilerine geçişte çığır açıyor.

HANNOVER MESSE 2026 açılışında Federal Araştırma, Teknoloji ve Uzay Bakanı Dorothee Bär tarafından Federal Şansölye Friedrich Merz'in huzurunda ödül takdim edildi. Bär, bu yenilikçi ve kaynak tasarruflu bataryanın rekabet gücünü artırdığını ve geleceğin politika yatırımlarına ışık tuttuğunu vurguladı.

Fraunhofer Topluluğu Başkanı ve jüri başkanı Prof. Dr.-Ing. Holger Hanselka ise, bu tür özelleştirilmiş bataryaların iklim nötr bir toplum hedefinde kritik rol oynadığını belirtti. BTRY'nin ürün performansı ve üretim teknolojisinin üstünlüğü sayesinde lisans görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

HERMES Startup Ödülü, beş yıldan daha genç firmalar arasında teknolojik yenilik seviyesi yüksek ürün veya çözümleri her yıl ödüllendiriyor. Ödül, geleneksel olarak HANNOVER MESSE açılış töreninde veriliyor.

### HANNOVER MESSE Hakkında
    HANNOVER MESSE, endüstri sektörünün dünya çapındaki en büyük fuarıdır. Mekanik, elektrik, dijital ve enerji sektörlerinden 3.000 firma, rekabetçi ve sürdürülebilir endüstri çözümlerini sergiliyor. Ana temalar Otomasyon ve Dijitalleşme, Enerji ve Endüstriyel Altyapı ile Araştırma ve Teknoloji Transferi üzerine kuruludur. Yapay zeka fuarın tüm alanlarında önemli bir tema olarak yer almaktadır. 2026'daki fuarın partner ülkesi Brezilya'dır.

Geri